Paragaukite „kepto oro“ | kl.lt

PARAGAUKITE "KEPTO ORO"

Italų virėjas Nicola Dinato iš nedidelio Kastelfranko Veneto miestelio klientams siūlo "kepto oro".

Jis iš manioko šakniagumbių krakmolo (tapijokos) pagamina kamuoliukus, kuriuos išdžiovina, o vėliau apkepa aliejuje. Tapijokos gumulėliai tampa panašus į vatos kamuoliukus. Dar po kelių veiksmų traškūs gabalėliai pripildomi ozono.

Virtuvės šefas šiuo produktu restorano lankytojus kviečia filosofuoti, susimąstyti apie savo egzistencijos prasmę, nes per kasdienius reikalus nebepastebime tikrųjų gyvenimo vertybių.

Itališkos salotos kitaip

"Kokteilis" sulaukė gardaus, nesunkiai namuose pagaminamo patiekalo – salotų su nduja, avokadais, balzamiku – recepto.

Keturioms porcijoms reikia: ndujos pastos (1 pakuotės), "Romaine" salotų (200 g), avokadų (2 vnt.), raudonų pomidoriukų (200 g), balzamiko acto, "Persilado" prieskonių mišinio.

Salotas nuplaukite ir išdžiovinkite. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir šaukštu išskobkite vidų, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Pomidoriukus supjaustykite į keturias dalis. Viską sudėkite į lėkštę, apšlakstykite balzamiko actu, pabarstykite "Persilado" prieskonių mišiniu ir sudėkite ndują, padalytą mažais gabalėliais.

Tiems, kas nežino

Vieni ją vadina dešra, kiti paštetu. Bet kokiu atveju tai labai aštrus produktas iš Italijos. Ndują sudaro malta mėsa (kiaulės žandai, lašinukai), daugybė aitriųjų paprikų (30–40 proc.) ir dar šiek tiek prieskonių bei druskos. Viskas sukišta į storąją žarną ir pusę metų vytinta lengvai parūkant. Nduja valgoma su duonos skrebučiu, su ja daromi padažai makaronams, labai tinka ant picų.

Linksmieji tirščiai

Į kalėjimo kamerą ateina prižiūrėtojas:

– Rytoj, prieš sodinant į elektros kėdę, jūsų paklaus paskutinio noro. Kadangi jums tas pats, todėl paprašykite, kad pakeltų man algą.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS