Siautė alkanos makakos | kl.lt

SIAUTĖ ALKANOS MAKAKOS

Tailande turistų yra akivaizdžiai mažiau. O jie gerais laikais negailėdavo skanėstų Lopburio mieste gyvenančioms beždžionėms, kurių čia tūkstančiai.

Dabar, kai dėl koronaviruso grėsmės sumažėjo keliautojų, o kartu ir jų dalijamo maisto, būriai alkanų primatų užtvindė gatves. Makakos ėmė siautėti Lopburio gatvėse. Tai sukrėtė vietinius gyventojus, kurie nebuvo įpratę matyti tiek daug beždžionių mieste.

Geriau šių gyvūnų gyvenimą pažįstantys piliečiai "Kokteiliui" paaiškino, kad Lopburyje susirėmė dvi konkuruojančios gaujos. Vienos beždžionės gyvena mieste, o kitos – šventyklų rajone. Jų teritorijas skiria geležinkelio trasa. Įprastai ilgauodegės nesibrauna į svetimą teritoriją, tačiau šį kartą jos taip pasielgė dėl maisto stygiaus. Incidentą sukėlė šventyklų beždžionės, atėjusios ieškoti patiekalų į gyvenamuosius rajonus, turgų.

Kiti tvirtino, kad beždžionės taip elgėsi dėl svaiginančio karščio, kuris perkaitino gyvūnams galvas.

Kautynes stebėję smalsuoliai tvirtino, kad miesto beždžionės, ir ypač jų lyderis, apgynė savo pozicijas, – įsibrovėliai turėjo grįžti iš kur atėję.

Vietinis 75-erių gyventojas Somchai Unakongas, stebėjęs primatų mūšius, kraipė galvą – to dar nebuvo matęs.

Apskritai Lopburyje beždžionės jaučiasi geriau nei kur kitur. Šiame mieste kasmet, nuo 1980-ųjų, lapkričio paskutinį sekmadienį, rengiamas Beždžionių festivalis, kuriame beždžionių dievui Hanumanui aukojamos tonos vaisių ir daržovių.

Nenuostabu, kad tuo metu būna absoliutus chaosas – tūkstančiai makakų stengiasi suėsti kuo daugiau maisto, taip linksmindamos žiūrovus.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nuomonė

Anomalija. Gyvuliai turi žinoti savo vietą. Žmonės viršesni pagal savo išsivystymą, todėl turėtų pastatyti į vietą tuos primatus. To dar betrūko: įsileisk velnią į bažnyčią, tai ir ant altoriaus užsilips.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS