Advokatas G. Danėlius už 9 minutes, ilgiau praleistas areštinėje, į teismą padavė policiją | kl.lt

ADVOKATAS G. DANĖLIUS UŽ 9 MINUTES, ILGIAU PRALEISTAS AREŠTINĖJE, Į TEISMĄ PADAVĖ POLICIJĄ

Advokatas Giedrius Danėlius dėl devyniomis minutėmis ilgiau užtrukusio sulaikymo į teismą padavė Lietuvos kriminalinės policijos biurą ir reikalauja iš jo 1 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo.

Advokato skundą antradienį parengiamajame posėdyje ketina nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas.

G. Danėlius ir kiti advokatai buvo sulaikyti 2020 metų balandį, jiems buvo pareikšti įtarimai neteisėto poveikio Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT). Advokatų byla baigta tirti ir dabar nagrinėjama teisme.

Pasigedau elementaraus prisipažinimo ir atsiprašymo. Jie mano, kad čia nedidelis pažeidimas, o jei nedidelis pažeidimas, tai nieko tokio. Man tai atrodo, kad ne.

2021 metais per šios bylos posėdį G. Danėlius skundėsi pažeistomis jo ir vaikų teisėmis atliekant kratą, pažeistomis teisėmis per ikiteisminį tyrimą – sulaikymas ir krata vyko mažametės dukters akivaizdoje, nedalyvaujant vaiko teisių atstovams. Jis taip pat piktinosi, kad jo sulaikymas užtruko ilgiau nei numatytas 48 valandas – 48 valandas ir devynias minutes.

Prokuroras Rimas Juodis tai aiškino žmogišku faktoriumi, vėlavimu.

„Pasigedau elementaraus prisipažinimo ir atsiprašymo. Jie mano, kad čia nedidelis pažeidimas, o jei nedidelis pažeidimas, tai nieko tokio. Man tai atrodo, kad ne. Sulaikymo maksimalų terminą nustato Konstitucija. Jeigu būtų sugebėję kažkaip atsiprašyti, pripažinti, tai viskas tvarkoje būtų“, – BNS sakė G. Danėlius.

G. Danėlių sulaikius 2020 metų balandį, prokuratūra kreipėsi į teismą ir prašė teisininką suimti dviem savaitėms. Tačiau teismas šio prašymo netenkino ir G. Danėlius buvo paleistas iš policijos areštinės.

„Aš noriu kad tas pažeidimas būtų konstatuotas teismo sprendimu. Mano galva, tai Konstitucijos pažeidimas. Mano paties laisvė man yra brangi, dėl to ir kreipiausi“, – BNS teigė advokatas.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Lex

Gera atmazke zmogiskasis faktorius. Kazi kodel zmoniskasis faktorius nepaleido 9 minutem anksciau.

Kazys suvalkietis

Neturi ką veikti advokatėlis, tai skundus rašo. Gal ir dėl reklamos. O teismai užversti visokiu šlamštu, tempia kitas bylas metais iki begalybės. Kam priimti tokius skundus - teisėjai atmeskite...

Pilietis

Moket turetu konkretus pareigunas is savo kisenes, o ne policija. Nes ji tai biudzetine ir ten musu visu pinigai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS