Prokuratūra tirs planus Alytaus senamiestyje statyti daugiaaukščius pastatus | kl.lt

PROKURATŪRA TIRS PLANUS ALYTAUS SENAMIESTYJE STATYTI DAUGIAAUKŠČIUS PASTATUS

  • 0

Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl planų Alytaus senamiestyje statyti penkiaaukščius pastatus.

Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus (VIGS) prokurorai, reaguodami į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie bandymus keisti Alytaus bendrąjį planą ir miesto centre leisti statyti penkiaaukščius pastatus, inicijavo tyrimą dėl galimo viešojo intereso pažeidimo, pranešė Generalinė prokuratūra.

Pasak jos, žiniasklaida skelbia, jog savivaldybė galimai neteisėtai siūlo pakeisti bendrąjį planą, didinant leidžiamą statinių aukštingumą senajame Alytaus bulvarinių gatvių kvartale tarp Birutės–Margio ir Pulko gatvių, o publikacijoje kvestionuojamas tokių veiksmų teisėtumas.

Radijo stoties „FM99“ portalas skelbė, jog savivaldybėje vykusiuose bendrojo plano keitimo svarstymuose miesto gyventojai, architektai, istorikai prieštaravo siūlomam sprendiniui pakeisti statinių aukštingumą šiame kvartale.

Skelbta, jog pakeisti bendrąjį planą siūlė bendrovė, vadovaujama Motiejaus Remeikos, kuris yra ir laidojimo paslaugų  įmonės „Skausmo užuovėja“ vadovas. Jis arba bendrovė pastaraisiais metais nusipirko du sklypus Birutės ir Margio gatvėse ir būtent dėl jų siūlomas pakeitimas.

Nurodoma, kad nors nei visuomenė, nei patys bendrojo plano rengėjai matydami pasipriešinimą keitimams nepritarė, tačiau meras Nerijus Cesiulis ir administracijos direktorius Gintaras Rakaitis neketina atsisakyti galimai savo pažadų sklypų savininkui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS