Seimo Antikorupcijos komisija aiškinsis iš „BaltCap“ pasisavintų lėšų aplinkybes | kl.lt

SEIMO ANTIKORUPCIJOS KOMISIJA AIŠKINSIS IŠ „BALTCAP“ PASISAVINTŲ LĖŠŲ APLINKYBES

 Seimo Antikorupcijos komisija trečiadienį svarstys Šarūno Stepukonio iš investicijų bendrovės „BaltCap“ fondo įmonių pasisavintų ir praloštų lėšų aplinkybes: su įvairių valstybinių institucijų atstovais aiškinsis rinkos priežiūros ir teisinio reglamentavimo trūkumus.

Posėdyje dalyvaus ir „BaltCap“ vadovaujantis partneris Simonas Gustainis. 

„Aiškinsimės įvairių institucijų kontrolės vietas. Jeigu atsakingos, turi pasakyti, (...) kaip galėjo atsitikti, kad niekas nepastebėjo 40 mln. eurų vagystės. Dabar kaip karštos bulvės mėtymas – vieni ant kitų (institucijos – BNS) meta kaltes, kas atsakingas už kontrolę, kad šito (pinigų švaistymo – BNS) nebūtų. Ar nepakankamas visgi teisinis reglamentavimas, kad taip vyksta, ar kontrolės nebuvimas, pareigų neatlikimas? Gerai, čia išaiškėjo, o kiek dar yra tokių baltkepų?“ – išvakarėse BNS kalbėjo komisijos vadovas Algirdas Stončaitis.   

Anot jo, taip pat bus aiškinamasi, kokių pokyčių reikia didesnei rinkos kontrolei ir priežiūrai.  

Į komisiją pakviesti Finansų bei Teisingumo ministerijų, Valstybinės mokesčių inspekcijos, Lietuvos banko (LB), Generalinės prokuratūros, Valstybės kontrolės, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT), Specialiųjų tyrimų tarnybos, Lošimų priežiūros  tarnybos (LPT) ir kitų institucijų atstovai.

Pasak A. Stončaičio, jeigu viename posėdyje nebus spėta visko aptarti, bus rengiama daugiau posėdžių.

Kartu su išorės ekspertų komanda atliktas buvusio „BaltCap Infrastructure Fund“ vadovo Šarūno Stepukonio veiklos tyrimas parodė, kad iš fondo įmonių jis neteisėtai pasisavino 40,4 mln. eurų.

Atskleista, kad pinigai buvo savinami kuriant ir pateikiant daug suklastotų ir padirbtų dokumentų, taip pat galimai atliekant kitokius nusikalstamus bei vidaus tvarkas pažeidžiančius veiksmus. Prokuratūra teigia, kad didžiąją dalį pasisavintos sumos – daugiau nei 20 mln. eurų – Š. Stepukonis pralošė kazino. Dar dalį pinigų jis galėjo nukreipti į Vengrijos vertybinių popierių prekybos platformą „Interactive Brokers Central Europe“.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Efa

Nejuokinkit,manau ieskojimas adatos sieno kupetoje ....ha ha ha

jus svolaciai turit sedeti kalejime,

Jo savi savus vagius aiskins,ar ne juokinga,nieko parazytai jus visi seime lauk is seimo visus ,vieni vagia kiti tipo priziuri,cha,cha,

bigcatwar

..diskredituota valstybe, tarnybos kaip vadinasi...Kas zino...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS