Teismas „Panevėžio kelius“ ir dar aštuonis kaltinamuosius išteisino dėl korupcijos | kl.lt

TEISMAS „PANEVĖŽIO KELIUS“ IR DAR AŠTUONIS KALTINAMUOSIUS IŠTEISINO DĖL KORUPCIJOS

Panevėžio apygardos teismas trečiadienį paskelbė išteisinamąjį nuosprendį byloje, kurioje kaltinimai dėl korupcinių nusikaltimų buvo pareikšti vienai didžiausių šalyje kelių ir tiltų statybos bendrovių „Panevėžio keliai“ bei dar aštuoniems įmonių darbuotojams BNS pranešė teismo atstovė Jolita Gudelienė.

„Visus kaltinamuosius teismas išteisino, įskaitant ir juridinį asmenį „Panevėžio keliai“, dabartinį AB HISK, nes nepadaryta veikos, turinčios nusikaltimo požymių. Visi civiliniai ieškiniai atmesti“, – BNS sakė teismo atstovė.

Taip pat išteisintas buvęs Automagistralės“ vadovas Vladislavas Molis bei jo pavaduotojas Kazimieras Eirošius, du šios įmonės darbuotojai, „Panevėžio kelių“ technikos direktorius Vilius Gražius ir jo pavaduotojas Eitautas Vanagas.

Kaltinimai dėl tarnybos pareigų neatlikimo buvo pateikti ir buvusiam Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojui Eduardui Grinaveckui ir įmonės „Problematika“ darbuotojui Andriui Kumpikevičiui. Jie taip pat išteisinti.

„Panevėžio keliai“ pernai kovą pakeitė pavadinimą į HISK, o „Automagistralė“ yra reorganizuota.

Ši baudžiamoji byla Panevėžio apygardos teismui buvo perduota dar 2019 metų kovą.

Kaltinimai šioje byloje buvo pateikti įtariant, jog maždaug 1,5 mln. eurų vertės magistralinio kelio Vilnius-Panevėžys trijų ruožų remonto darbų viešųjų pirkimų konkursus bendrovė „Panevėžio keliai“ laimėjo galimai pažeidžiant teisės aktų reikalavimus. Įtarta, kad „Panevėžio keliai“ vadovai sukurstė „Automagistralės“ vadovus ir padėjo jiems piktnaudžiauti tarnyba.

„Visa bylos medžiaga rodo, kad kaltinamųjų kaltė, kokia buvo inkriminuota prokuratūros, nėra. Neginčijamų įrodymų dėl jų kaltės nėra“, – BNS sakė teismo atstovė.

Panevėžio apygardos teismo paskelbtas nuosprendis nėra galutinis ir gali būti skundžiamas.

Liepą buvusį magistralinius kelius prižiūrėjusios valstybinės įmonės „Automagistralė“ vadovą V. Molį Lietuvos apeliacinis teismas išteisino dėl piktnaudžiavimo ir 100 tūkst. vertės įmonės turto iššvaistymo. Pirmos instancijos teismas jį buvo nuteisęs už šiuos nusikaltimus. 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Mirė karalius. Tegyvuoja karalius

Panevėžio kelių nebėra Persivadino. Dabar vadinasi Hisk. Tokie įstatymai.

To Suduvis

" kiek papilnėjo teisėjų nuosavos piniginės?" Tai gi buvo straipsnis, Vilniuje pas teisėją 100 000 grynais vokeliuose namie rado. O kiek dar nerado ( buvo užkasti po obelis sode)

sazines nors truputuka turit ,dievas viska mato gudruciai,

DIDZIAUSIA korupcija ----teismai,medicina,jiems ir algu nebereikia,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS