Už pagrobtus ginklus Apeliacinis teismas S. Kuzminskui bausmės nesušvelnino | kl.lt

UŽ PAGROBTUS GINKLUS APELIACINIS TEISMAS S. KUZMINSKUI BAUSMĖS NESUŠVELNINO

  • 1

Lietuvos apeliacinis teismas sumažino laisvės atėmimo bausmes iš Ginklų fondo pagrobtus ginklus įsigijusiems asmenims, tačiau juos pagrobusiam buvusiam Ginklų fondo Ūkio padalinio vedėjui Sauliui Kuzminskui laisvės atėmimo bausmės nesumažino, trečiadienį pranešė teismas.

Lietuvos apeliacinis teismas iš dalies pakeitė Vilniaus apygardos teismo pernai gegužės 31 dienos nuosprendį.

S. Kuzminskui buvo paskirta penkerių metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmė, taip pat konfiskuoti iš nusikalstamų veikų gauti 2 tūkst. eurų.

Apeliacinio teismo teisėjų kolegijos vertinimu, pirmosios instancijos teismas S. Kuzminskui paskyrė bausmę, kuri yra teisinga ir tinkamai individualizuota, todėl ji nepakeista.

Apeliacinio teismo nuosprendžiu, ginklų įsigijusiems S. Mazaliauskui ir Č. Pompolovičiui anksčiau paskirtas laisvės atėmimas sumažintas trečdaliu – abiem nuteistiesiems skirtos galutinės dvejų metų ir dešimties mėnesių laisvės atėmimo bausmės, nedelsiant atliekant vienų metų ir trijų mėnesių bausmės dalį, o likusios bausmės dalies vykdymą atidedant.

Su pirmosios instancijos teismo paskirta bausme nesutikęs buvęs Ginklų fondo Ūkio padalinio vedėjas buvo pripažintas kaltu dėl didelio kiekio nurašytų ir sunaikintinų šaunamųjų ginklų (apie 200 vienetų), jų dalių, šaudmenų (daugiau nei 5 tūkst. vienetų) pagrobimo, taip pat kaltu dėl neteisėto jų laikymo, gabenimo ir realizavimo.

Teisėjų kolegija pažymėjo, kad buvo tinkamai atsižvelgta į pagrobtų šaunamųjų ginklų ir šaudmenų kiekį, kuris lemia ypatingą nuteistojo S. Kuzminsko padarytų veikų pavojingumą.

Taip pat atsižvelgta į tai, kad nuteistasis S. Kuzminsko ginklų ir šovinių grobimas tęsėsi ne vienerius metus. Jis ne tik realizuodavo šaunamuosius ginklus, šaudmenis, bet ir prašė kitų nuteistųjų panaikinti ginklų numerius, kad nebūtų galima jų identifikuoti.

S. Mazaliauskui ir Č. Pompolovičiui už neteisėtą disponavimą kur kas mažesne dalimi iš S. Kuzminsko įsigytų ginklų, jų dalių ir šaudmenų, pirmosios instancijos teismas buvo skyręs galutinę trijų metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmę, jų vykdymą atidedant iš dalies. Šie asmenys pripažinti kaltais dėl neteisėto šaunamųjų ginklų, jų dalių, šaudmenų įgijimo, laikymo, gabenimo, realizavimo.

Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

????

?????=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS