Aukcione Paryžiuje Napoleono batai parduoti už 117 tūkst. eurų | kl.lt

AUKCIONE PARYŽIUJE NAPOLEONO BATAI PARDUOTI UŽ 117 TŪKST. EURŲ

Paryžiaus aukcione penktadienį Prancūzijos imperatoriui Napoleonui Bonaparte'ui priklausę batai parduoti už gerokai didesnę nei tikėtasi sumą – 117 000 eurų.

Manoma, kad šiuos batus Napoleonas avėjo, kai buvo ištremtas į Šv. Elenos salą Atlanto vandenyno po pralaimėjimo Vaterlo mūšyje.

Aukcionų namų „Drouot“ teigimu, tikėtasi, kad 40 europietiško dydžio odiniai jojimo batai bus parduoti už 50-80 tūkst. eurų.

Kaip nurodo aukcionų namai, sunku šimtu procentu garantuoti, kad tai tikrai Napoelono batai, bet beveik nėra abejonių, nes jų dydis ir išvaizda atitinka batų, kuriuos Napoleonas užsisakydavo pas Paryžiaus batsiuvį Jacquesą, aprašymus. Be to, po imperatoriaus mirties 1821 metais batus išsaugojo Napoleono bendražygis didysis maršalas Bertrand'as. Napoleonas turėjo didžiulę batų kolekciją.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

bet idomu....

"..Napoleonui Bonaparte'ui priklausę batai parduoti už gerokai didesnę nei tikėtasi sumą – 117 000 eurų." O- Dedules Langsbirgi( seno kamunisto) batai uz kiek ..bus "parduoti" ? Adamkevic(Adamku) uz-- senus "slepetes".. uz kokia kaina bus??:))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS