Ieškoma būdų, kaip tobulinti kultūros organizacijas | kl.lt

IEŠKOMA BŪDŲ, KAIP TOBULINTI KULTŪROS ORGANIZACIJAS

Ar kultūros organizacijos yra atviros visuomenei, ar sudomina paslaugomis, pritraukia pakankamai lankytojų? Į šiuos klausimus atsakyti bando projekto „Atvirumo menas“ organizatoriai.

Kovo pradžioje pradėjęs vykti projektas organizuojamas viešose kultūros ir meno institucijose. „Mes siekiame tyrinėti, kaip muziejai ir kultūros centrai bei kitos institucijos galėtų tiesiog būti prieinamesnės  ir atviresnes bei užmegzti tokį betarpišką kontaktą su visuomene, su konkrečiomis visuomenės grupėmis“, – pasakoja projekto vadovė Milda Laužikaitė.

Projektas vyksta į kultūros organizaciją ar muziejų pakviečiant konkretų su menu susijusį kuriantį praktiką, kuris drauge su organizacijos nariais sprendžia iškylančius iššūkius.

„Atvirumo meno“ rengėjai sako, kad visi supranta, jog galerijos turi būti atviros ir patrauklios, sunkiausia tai įgyvendinti praktiškai. Nacionalinėje dailės galerijoje kūrybines dirbtuves vedantis grafikos dizaineris išsiskiria tris svarbiausius galerijos iššūkius: grįžtamasis ryšys iš lankytojų, informacijos sklaida bei žmonių įtraukimas į galerijos veiklą.

Situacijai pagerinti drauge su darbuotojais jis kuria galerijos patalpose atsirasiančias informacijos dėžes.

Daugiau apie „Atvirumo meną“ – reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS