Tiesiog gėda, ir daugiau nieko | kl.lt

TIESIOG GĖDA, IR DAUGIAU NIEKO

Perskaičiau straipsnį „Ministras nori tarptautiškumo“ („Klaipėda“. 2024 01 23) ir pakraupau. Ne dėl kultūros ministro S. Kairio kalbų ir to „bėdavojimosi“, esą Klaipėdoje reikia Paryžiaus ir tarptautiškumo. Gal ir reikia, sunku pasakyti.

Labai nenustebino ir tai, kad ministras net nesiruošė susitikti su miesto valdžia, kuri čia ir kaltinama pasikeitusia politika ir pan.

Labiausiai nustebino straipsnyje pateikti duomenys, kad Vilniuje veikia 4 tūkst. kultūros organizacijų, Klaipėdoje – 375.

Viešpatie tu Dieve, niekada net negalėjau įsivaizduoti, kad mūsų mieste yra šimtai kultūrinių organizacijų. Siaubas. Ką jos veikia ir kiek tada jos turi narių? Tūkstančius?

Kažkaip nelabai norisi tikėti, kad tiek daug. Tada kyla klausimas, ką veikia visos tos organizacijos, kuo užsiima? Kuo užsiima jų visų nariai? Kur tada tas menas, parodos, knygos, paveikslai, fotografijos, koncertai ar dar kas nors?

Na, žinome, kad yra Klaipėdos dramos teatras, Muzikinis teatras, dar keli teatrai ir teatriukai, kurie tikrai veikia, juda, kruta, juose lankosi žiūrovai. Yra ir Klaipėdoje kelios galerijos, iš kurių seniausia ir žymiausia Baroti.

O kas čia dar veikia pas mus? Kur tie visi tūkstančiai menininkų? Kur jų šedevrai?

Na, apie sostinę tai išvis kalbėti baugu, ten apskritai kažkoks veltėdžiavimo rojus, nes daugybė žmonių nedirba, tik geria kavą ir plepa apie meną, bet nieko nedaro, o tik nori finansavimo iš biudžeto, kad toliau galėtų nieko neveikti.

Manyčiau, kad miesto politikų sprendimai išvaikyti tas visokias nežinia kuo užsiėmusias tarybas buvo geras sprendimas. Gerai, kad peržiūrimi ir šitie menininkų finansavimo reikalai. Gal tik derėtų juos dar griežčiau peržiūrėti, nes negali savivaldybė mokesčių mokėtojų pinigais šelpti tokią daugybę menininkais vadinamų asmenų ir jų organizacijų.

Vienintelė organizacija, kuri tikrai buvo verta miesto finansavimo, buvo ansamblis „Žuvėdra“. Bet jo kažkodėl nesugebėta išsaugoti, jis, kaip galima suprasti, buvo tiesiog sunaikintas, nors šitaip garsino Lietuvą ir mūsų Klaipėdą. Tiesiog gėda, ir daugiau nieko.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Kultūros analfabetas

Ministrui, kuri pasižynėjo per kadenciją visišku neišprusimu, iškilių menininkų, Valstybinės kalbos komisijos vadovo puolimu, jokio autoriteto neturinčiam veikėjui- jokios pagarbos. Mažaraštis ne savo vietoje! O vadinamieji, amžinai tik pinigų prašinėjantys, bet talentų neturintys Klaipėdos menininkai dažnaiusiai su savo "menais', įdomūs tik keliems bendraminčiams. Kai neišprusęs ubagas Lietuvoje nori savo šalies miestą padaryti stato pavyzdžiu Paryžiumi , jis ir lieka savosios kultūros analfabetu..

Anonimas

na kas raso kad klaipedoj vyksta kazkoks meno gyvenimas yra absurdiski.jokiu idomiu renginiu ar parodu nevyksta,kaip vilniuj ar kaune,pas mus tik i dramos muzikini o daugiau ir nieko nera,nei koncertu nei kazko tokio.o ir spektakliai ir miuziklai kazkokio zemo lygio.paziurekit i vilniu ar kauna kaip ten daro,gal atsigausit.vasaros estrada net vasara mirusi,o atvaziuodavo selas tukstanciai zmoniu budavo.gerai kad vasara dar yra jura.viskas kitas yra nulis.kas vadovauja kulturos gyvenimui nezinia.ir dar apie sporta kai zaidzia krepsini neptunas,ar moterys,ar rankini dragunas niekur mieste nepamatysi skelbimo kad zaidzia musu komandos,o apie futbola isvis nes musu mmieste futbolas mires,nors grubliauskas padare grazu moksleivio stadiona,prie zalgirio puiki dirbtines dangos aikste,bet kur futbolas neaisku.o sis meras nori uz simtus milijonu statyt kazkur stadiona ir dar ledo rumus,kam jus galvojat del musuu,ne velnio tik patvirtint savo ambicijas.sutvarkykit zalgiorio stadiona kaip padare

Keista skaityt

tokį šitos drasios žurnalistės straipsnį. Kaip čia jai ir leidžia?:D:D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS