Švedų rašytoja C. Läckberg kaltinama apgaudinėjusi savo skaitytojus | kl.lt

ŠVEDŲ RAŠYTOJA C. LÄCKBERG KALTINAMA APGAUDINĖJUSI SAVO SKAITYTOJUS

  • 2

Žymi detektyvų rašytoja iš Švedijos Camilla Läckberg neigė kaltinimus, kad ji esą apgaudinėjo savo gerbėjus pirkti knygas, kurias parašė ne ji pati, praneša „The Guardian“.

„Kvartal“ paskelbtame straipsnyje žurnalistas Lapo Lappinas analizavo C. Läckberg romanus naudodamas duomenų įrankį, kuris skaičiuoja dažniausiai pasitaikančius žodžius tekste ir apdoroja juos naudodamas statistinius duomenis.

Analizė atskleidė pastebimą stiliaus pokytį nuo ankstyvųjų C. Läckberg romanų iki naujausių trilerių. Be to, tyrimas taip pat parodė panašumus tarp naujausių C. Läckberg darbų ir rašytojo Pascalio Engmano, kuris anksčiau dirbo jos redaktoriumi.

Programoje buvo pastebėta, kad knygų „Auksinis narvelis“ (2019 m.) ir „Sidabriniai sparnai“ (2020 m.) stiliaus panašumas sutampa su P. Engmano braižu. O 2021 m. Romano „Kvinnor utan nåd“ (liet. „Moterys be gailestingumo“) autorių programa nurodė P. Engmaną.

C. Läckberg anksčiau tvirtino, kad P. Engmanas dirbo tik jos redaktoriumi, „ir nieko daugiau“.

„Jie sako, kad nesu pakankamai gera „stilistė“, todėl, žinoma, nenusipelniau savo sėkmės ir tiek daug skaitytojų“, – instagrame rašė ji.

Žymi rašytoja pripažino, kad P. Engmanas padėjo jai sukurti „naują balsą“.

P. Engmanas griežtai atmetė kaltinimus, kad jis kada nors dirbo daugiau nei C. Läckberg knygų redaktoriumi.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Skaitytoja

Mano manymu , visai nesvarbu kas parašė, o svarbiausia turinys. Bet yra tokia grupe žmonių , amžinai kuo nors nepatenkintų.

lackberg gali būti frančizė engmano

Na ir kas, kad gal ji nerašė, jei engman neprieštarauja, viskas o.k. juk skaitytojams svarbu rašynis o ne pavardė ir jei ji apgaudinėja, tai daro kartu su žinomų engmanu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS