„Dainų dainelės“ vedėjai: stengiamės nevaidinti labai protingų | kl.lt

„DAINŲ DAINELĖS“ VEDĖJAI: STENGIAMĖS NEVAIDINTI LABAI PROTINGŲ

Savo žygį per Lietuvą šiemet pradėjo jau 23-ioji "Dainų dainelė". Tradicija tapęs konkursas žada puikių akimirkų stebint talentingus dalyvius ir ne mažiau žavingus bei muzikalius vedėjus – Igną Andriukevičių ir Ramintą Naujanytę-Bjelle.

Lydi į sceną

I.Andriukevičius – jau patyręs renginių vedėjas, tačiau pripažįsta, kad vesti "Dainų dainelę" – unikali patirtis. "Stengiamės, kad visi vaikai scenoje jaustųsi jaukiai. Bendravimas su vaikais taip pat yra specifinis – stengiuosi kalbėti vaikams suprantama kalba ir nevaidinti labai protingo. Bandome pašėlioti ir susidraugauti, kad ir jiems, ir mums patiems būtų labai smagu", – atvirauja jis.

Bjellei tai yra pirmoji patirtis vedant televizijos laidą. Ji pripažįsta, kad dar iki filmavimo bandžiusi galvoti, jog tai visai nesudėtinga, bet iš tiesų buvo visko.

"Labai daug nuoširdumo – vaikai į konkursą žiūri kaip į tikrai didelį išbandymą. Jiems rūpi gerai atlikti dainas. Mažiausius dalyvius aš arba kolega Ignas pirmosios laidos filmavimo metu lydėjome į sceną – labai jautrus momentas. Su kiekvienu dalyviu išgyvenu koncertinį jaudulį", – pasakoja Bjelle ir pasidžiaugia labai profesionaliu kolega.

Čia ateina tikrai tie, kurie turi ką parodyti.

I.Andriukevičiaus akimis, "Dainų dainelės" dalyviai yra gana drąsūs. "Man pačiam prieš filmavimus atrodo lyg ir baisoka, jaučiu atsakomybę, ar viskas pavyks. Vaikai, kol maži – tol drąsūs. Mažiausi būna tokie linksmi ir mieli, o jei kas nors nepavyksta, būna tik juokingiau ir nebūtinai blogiau", – pastebi jis.

Antrą sezoną "Dainų dainelę" vedantis I.Adriukevičius sako, kad dalyviai iš tiesų yra talentingi ir nuolat stebina. "Būna gabesnių, būna ir beveik profesionalų, bet jie visi yra laimėtojai – iki filmavimų vaikai turi praeiti visas apskričių ir regionų atrankas. Čia ateina tikrai tie, kurie turi ką parodyti", – užtikrina vienas laidos vedėjų.

Pažįstamas jausmas

R.Naujanytė-Bjelle žavisi mokytojų ir mokinių pastangomis bei galimybe dalyviams išbandyti save televizijos scenoje. "Taip, konkursas yra vertinamas, bet teisėjai nesėdi salėje. Pirmieji kartai labai svarbūs!" – sako ji.

Bjelle žino, ką reiškia būti "Dainų dainelės" dalyve. "Vieną kartą tapau laureate dainuodama tercete iš Ukmergės. Antrą kartą patekau į televizinį etapą, tada atlikau savo kūrybos dainą "Dvi gulbės", kurią aranžavo Artūras Novikas. Šiandien ne daug kas pasikeitė, o pagrindiniai momentai išliko tie patys – vaikai dainuoja po dainą televiziniame etape. Visi stengiasi, kaip kas išmano: vieni be galo jaudinasi, kiti užlipa į sceną kaip nugalėtojai. Tačiau patirtis ir vedėjos pozicija keičia mano požiūrį į konkursą. Svarbiausia – gražus pasirodymas", – atvirauja lietuvių pamėgta dainų autorė ir dainininkė. Jos kūrybos dainą per pirmąjį konkurso filmavimą atliko vienas kolektyvas.

Tėtis ir akordeonas

Muzikai neabejingas I.Adriukevičius taip pat džiaugiasi būdamas "Dainų dainelės" dalimi. Jo draugystė su muzika užsimezgė seniai – vaikino tėtis pats buvo išmokęs groti akordeonu.

"Augdamas girdėjau jį grojant, tuo užsikrėčiau. Ketvirto ar penkto gimtadienio proga man padovanojo mažą akordeonuką, pradėjau groti vienu ar dviem pirštais. Po to užsirašiau į muzikos mokyklą, o tik vėliau pasakiau tėvams. Bet jie visai nepyko", – pasakoja vaikinas.

Ankstyvoje paauglystėje Ignas norėjo mesti muzikos pamokas, nes draugai žaidė futbolą arba krepšinį. "Ir man norėjosi, – sako jis. – Bet tada tėvai skatino, kad jei pradėjau, turiu pabaigti", – prisimena Ignas.

Juokingiausia istorija nutiko šeštoje klasėje. "Manęs akordeono mokytoja paklausė, ar norėčiau stoti toliau mokytis muzikos, ir aš pasakiau, kad ne, bet ji blogai išgirdo ir jai pasirodė, kad pasakiau "taip". Tada prasidėjo kitų žmonių supažindinimas su manimi, kad va, aš jau lyg ir pretendentas studijoms. Tada iš tiesų pagalvojau, kad groti nėra taip jau ir blogai", – apie tai, kaip pasirinko Kauno Juozo Gruodžio konservatoriją, pasakoja I.Andriukevičius.

Pabaigęs konservatoriją, vaikinas įstojo į Kauno technologijos universitetą (KTU), muzikos technologijų specialybę.

Būrys talentų

1974-aisiais gimęs konkursas "Dainų dainelė" vyksta kas dvejus metus.

Projekte dalyvauja 3–19 metų vaikai ir mokiniai iš visų Lietuvos savivaldybių. Geriausius dalyvius, jau įveikusius atrankas regionuose, kovo–gegužės mėnesiais išvys televizijos žiūrovai. Konkurso dalyviai skirstomi į keturias amžiaus grupes.

Per visą "Dainų dainelės" istoriją joje dalyvavo daugiau kaip 200 tūkst. gabių vaikų. Dalyvių pasirodymą vertina ir laureatus išrenka profesionalų komisija. Komisijos pirmininkas – operos grandas Virgilijus Noreika.

Pirmąjį koncertą LRT žiūrovai savo ekranuose išvys kovo 4 d., sekmadienį, 15.45 val. per LRT kultūrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS