Lietuvos garsenybių mokamos algos kelia juoką | kl.lt

LIETUVOS GARSENYBIŲ MOKAMOS ALGOS KELIA JUOKĄ

  • 16

Garsūs Lietuvos žmonės – šykštuoliai? Portalas delfi.lt išsiaiškino, kad savo samdomiems darbuotojams garsenybės dažniausiai moka mažesnį nei vidutinį atlyginimą. 

Remiantis „Sodros“ duomenimis, dizainerio Juozo Statkevičiaus bendrovės „Fashion House Juozas Statkevičius“ darbuotojų vidutinis atlyginimas „ant popieriaus“ siekia vos 421,77 euro. 

Bendrovės „Beatos virtuvė“ direktorė – laidų vedėjos ir kulinarės Beatos Nicholson sesuo Odeta Bložienė, anksčiau dirbusi banke. Šioje bendrovėje įdarbintų 14 asmenų vidutinis atlyginimas – 562,20 euro.

Dainininkas ir verslininkas Žilvinas Žvagulis vadovauja bendrovei „Zuzi leidyba“ ir VŠĮ „Zuzi muzika“. „Zuzi leidybos“ darbuotojų vidutinis atlyginimas siekia 332,50 euro, o „Zuzi muzikos“ – 312,29 euro.

Arūno Valinsko bendrovės „Valius“ direktorė – jo pusseserė Inga Valinskaitė. Šios bendrovės darbuotojai per mėnesį vidutiniškai uždirba 669,93 euro prieš mokesčius.

Dainininkės Natalijos Bunkės sesers Kristinos Ivanovos grožio studijos „Kristina“ darbuotojai gauna vos 287,99 euro.

Nedosni ir dainininkė Simona Nainė, kurios įmonėje „Simonos kūryba“, siuvančioje drabužius,  samdyti darbuotojai uždirba tik 363,59 euro per mėnesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

kada

cia bus normalus Europos vidurys,o ne kazkoks Afrikos/Azijos tolimas uzkampis?!

Prajuokino

Nagi atsibudo ...Pusė Lt rodo minimalų ayginimą, slepia mokesčius ir karaliauja juodi pinigai vokeliuose.Vieną vertus, taip, mokesčių sistema ABSURDIŠKA ir jei sąžiningai mokėt mokesčius (viską rodyt oficialiai) kažin kaip ten būtų... Kitą vertus, todėl ir gyvenam nesveikai išaugusiose kainose , kurios seniai prasilenkusios su sveiku protu ir nesuvokiamai juokingais atlyginimais. Didesnė dalis gyvena už minimumą, kai antra tiek( o ir 3,4,5... TIKRAI!) dar gauna vokeliuose...

darbininkas

Dalį algos kompensuoja tai, kad dirbi pas "ŽVAIGŽDĘ" O jei rimtai, tai tuom pati "žvaigždė" parodo savo požiūrį į tą savo verslą. O požiūris kaip ir šou versle - svarbu pažadėti, po to kaip nors..... Fikcija, o ne verslas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS