G. Nausėda palankiai įvertino Lavoriškių ir Raigardo pasienio punktų uždarymą | kl.lt

G. NAUSĖDA PALANKIAI ĮVERTINO LAVORIŠKIŲ IR RAIGARDO PASIENIO PUNKTŲ UŽDARYMĄ

  • 7

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Lietuvos sprendimas uždaryti dar du pasienio kontrolės punktus su Baltarusija yra teisingas bei susijęs su autoritarinio Aliaksandro Lukašenkos režimo vykdoma politika.

„Geležinę uždangą stato Lukašenka, o ne Lietuva. Jis stato ją jau ketverius metus. Pirmiausia tuo, kad rinkimai buvo nelegitymūs, tuo, kad buvo pažeidinėjamos bazinės žmonių teisės ir jos toliau yra pažeidinėjamos masiškai“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė G. Nausėda, kartu sureaguodamas ir į Baltarusijos opozicijos lyderės Sviatlanos Cichanouskojos išsakytą kritiką šiam sprendimui.

G. Nausėdos teigimu, Baltarusija tapo Ukrainą užpuolusios Rusijos įrankiu, todėl, akcentuoja prezidentas, pagrindo atsiriboti nuo kaimyninės valstybės tikrai yra.

„Ji viso labo placdarmas priešiškiems veiksmams prieš Ukrainą įgyti. Viso šito pakanka, kad kaimyninės valstybės atsiribotų nuo diktatoriaus, tą yra padariusios Latvija ir Lenkija. Jos beturi tik po vieną punktą – mes turėsime du punktus. To šiame laikotarpyje pakanka“, – sakė G. Nausėda, pažymėdamas, kad priimti sprendimai padėsi spręsti kontrabandos ir Baltarusijai pritaikytų sankcijų klausimus.

Baltarusijos opozicijos lyderė S. Cichanouskaja kritiškai įvertino iniciatyvą uždaryti dar du Lietuvos pasienio kontrolės punktus su Baltarusija. Ji paragino „nestatyti geležinės uždangos“.

ELTA primena, kad Vyriausybė nusprendė nuo kovo 1-os uždaryti Lavoriškių ir Raigardo PKP.

Numatoma, kad per šiuos juos bus draudžiamas pėsčiųjų, dviratininkų, kito transporto ir prekių judėjimas. Taip pat nutarta riboti keleivių įlaipinimą ir išlaipinimą Kenos ir Kybartų geležinkelio PKP, numatant išimtis, dėl kurių sprendimus turės priimti VSAT.

Nuo praėjusių metų rugpjūčio vidurio laikinai uždaryti dar du – Šumsko ir Tverečiaus – PKP su Baltarusija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Taigi

Ačiū Dievui, kad nors neprieštarauja.

jonas

Ateis kitas prezidentas atidarys

Kęstas

Kai nieko negali ir nieko nedarai, belieka loti. Lietuvos spauda pilna pagyrų pusdurnio Macrono pasisakymams apie norą sukelti branduolinę pasaulio katastrofą. Girdi, gerai, kad sukeliamas strateginis dvipramiškumas klausime, ar žmonija dar po kelių mėnėsių egzistuos, ar ne. Girdi, gerai, kad Macronas taip elgiasi, nes branduolinis karas jau vyksta, tik raketos dar nepakilo, nes paskutinį kartą pavalgyti dar norėtųsi. Juk skanu. Kodėl mes, lietuviai, taip elgiamės? Nes nieko negalim ir nieko nedarom. Kainos ir algos artėja prie vakarietiškų, todėl mūsų konkurencingumas pasaulyje nyksta, o ką nors naujo padaryti nesugebam. Kur mūsų Nobelio laureatai? (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS