I. Šimonytė lankysis Miunchene – aptars regioninį saugumą, ryšių plėtros perspektyvas | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ LANKYSIS MIUNCHENE – APTARS REGIONINĮ SAUGUMĄ, RYŠIŲ PLĖTROS PERSPEKTYVAS

  • 2

Premjerė Ingrida Šimonytė trečiadienį pradeda dviejų dienų vizitą Miunchene, kur su Vokietijos politikais ir verslo atstovais aptars regioninį saugumą, Lietuvos ir Bavarijos žemės dvišalio bendradarbiavimo ir ryšių plėtros perspektyvas.

Dviejų šalių pareigūnai taip pat kalbėsis apie paramos Ukrainai klausimus, Vokietijos įmonių investicijų Lietuvoje plėtrą.

„Ministrės pirmininkės darbo vizito Vokietijoje tikslas – stiprinti ekonominius ir kultūrinius ryšius su Vokietijos Bavarijos žeme, Lietuvos ir Vokietijos bendradarbiavimą saugumo, ekonomikos ir kitais klausimais“, – BNS nurodė Vyriausybės komunikacijos departamentas.

Vizito Vokietijoje metu I. Šimonytė susitiks Bundestago nariais, Bavarijos ministru pirmininku Markusu Soderiu (Markusu Zėderiu), Vokietijos krikščionių demokratų sąjungos pirmininku Friedrichu Merzu (Frydrichu Mercu), analitinių centrų atstovais ir ekspertais, taip pat su verslo atstovais.

Vokietija yra viena pagrindinių Lietuvos prekybos ir saugumo partnerių.

Berlynas nuo 2017 metų vadovauja šalyje dislokuotam NATO tarptautiniam sąjungininkų batalionui, taip pat per artimiausius metus ketina dislokuoti karių brigadą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

?

Gal veža parodyti savo vilnonius triusikus?

Šmonke lankyk kalėjimus

Pratinkis prie parašos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS