I. Šimonytė varžysis dėl konservatorių kandidato į prezidentus nominacijos | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ VARŽYSIS DĖL KONSERVATORIŲ KANDIDATO Į PREZIDENTUS NOMINACIJOS

Premjerė Ingrida Šimonytė pranešė, kad varžysis dėl Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kandidato į prezidentus nominacijos.

„(...) taip, išbėgsiu į aikštelę TSLKD primariuose. Kodėl? Na, 60+ skyrių nominacija įpareigoja“, – savo paskyroje „Facebook“ trečiadienį informavo Vyriausybės vadovė.

„Motyvų daug ir įvairių, bet sudėjus viską į vieną mintį – noriu, kad nuosaikūs, proeuropietiškos dešinės Lietuvos piliečiai tikrai turėtų už ką įmesti balsą“, – tvirtino ji.

I. Šimonytė paskelbtame įraše taip pat tvirtino nekandidatuojanti į Europos Komisiją „nepaisant karštai verdančios diskusijos“.

„Man Lietuvoj tvoros žydi“, – rašė premjerė.

Pretendentus, pasiryžusius kovoti dėl valdančiosios TS-LKD kandidato į prezidentus nominacijos, trečiadienį tvirtins partijos prezidiumas.

TS-LKD skyriai kandidatuoti į prezidentus daugiausiai siūlė I. Šimonytei, partijos pirmininkui, užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui bei pirmininko pavaduotojai, socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei.

Šias kandidatūras iškėlė beveik visi skyriai, taip pat daugiau nei pusė partijos skyrių kandidatuoti prezidento rinkimuose pasiūlė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkui Laurynui Kasčiūnui, krašto apsaugos ministrui Arvydui Anušauskui, Seimo pirmininkės pavaduotojui Pauliui Saudargui.

Iki trečiadienio vidurdienio vienintelis G. Landsbergis buvo pranešęs, jog nominacijos nesieks.

Partijos duomenimis, I. Šimonytės kandidatūra pasiūlyta 66 kartus, G. Landsbergio – 64, M. Navickienės – 62, L. Kasčiūno – 54, A. Anušausko – 42, P. Saudargo – 41 kartą.

Numatoma, kad šių metų lapkričio 11 ir 12 dienomis TS-LKD organizuos atvirus pirminius kandidatų į prezidentus rinkimus. Juose galės balsuoti partijos nariai ir jos rėmėjai.

G. Landsbergis: premjerė – stipriausia kandidatė į prezidentus, kokią TS–LKD gali turėti

Apie sprendimą siekti tapti konservatorių kandidate prezidento rinkimuose pranešusi premjerė I. Šimonytė būtų stipriausia kandidatė šiuose rinkimuose, kokią partija gali turėti, sako Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

„Mano vertinimu, premjerė yra, ko gero, stipriausias kandidatas, kokį mes galime šiandien turėti. ir jos paskutinė formuluotė, kurią ji parašė, būtent, kad Lietuvoje nuosaiki dešinė turi turėti savo už ką atiduoti balsą, tai čia yra turbūt tinkamiausiai, kaip būtų galima apibūdinti jos pasirinkimą kandidatuoti“, – žurnalistams trečiadienį sakė G. Landsbergis.

Lietuvoje prezidento rinkimai vyks 2024 metų pavasarį. Visuomenės apklausų duomenimis, dabartinis prezidentas Gitanas Nausėda juose yra ryškiausias favoritas, į populiariausiųjų trejetą taip pat patenka advokatas Ignas Vėgėlė ir premjerė I. Šimonytė.

G. Nausėda ir I. Vėgėlė sprendimus dėl dalyvavimo rinkimuose žada paskelbti vėliau šiemet.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga rinkimuose kelia buvusį sveikatos apsaugos ministrą, Seimo narį Aurelijų Verygą, apie kandidatavimą paskelbė Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška, jį remia Lietuvos regionų partija.

Rašyti komentarą
Komentarai (135)

Šposininkai

Griūk negyvas.Ale ir sugalvok-nominacija...Nu kokiam tai transformerio varduii gauti gal ir tiktų ta ,,nominacija''.

Kauniete

Kodėl Pišas lenda i prezidentus juk jau viena kart prakišo pinigu jiems netruksta juk eina už iš mūsu pavogtais pinigais bet eina todėl kad dar tikisi aferos keliu papulti

to cha

Klysti debile mūsu kandidatas ger prof E Vaitkus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS