Kyjive Europos socialinės politikos ministrai pasirašė bendrą deklaraciją | kl.lt

KYJIVE EUROPOS SOCIALINĖS POLITIKOS MINISTRAI PASIRAŠĖ BENDRĄ DEKLARACIJĄ

  • 0

Šią savaitę su darbo vizitu Kyjive viešinti Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė penktadienį kartu su kitais Europos socialinės politikos ministrais pasirašė bendrą deklaraciją.

Pasak jos, Lietuva su kitomis Europos šalimis įsipareigoja toliau bendradarbiauti socialinės plėtros ir socialinės politikos srityje bei vieningai padėti Ukrainai ir Moldovai eurointegraciniame kelyje.

„Kartu kaip vyriausybių, tarptautinių partnerių ir pilietinės visuomenės atstovai dedame visas pastangas, kad Ukraina ir Moldova taptų visateisėmis ES narėmis. Vadovaudamosi bendromis vertybėmis ir bendrais tikslais, Ukraina ir Moldova yra įsipareigojusios stiprinti socialinę apsaugą ir užtikrinti socialinių programų stabilumą. (...)

Dėl šių priežasčių aktyviai siekiame bendradarbiauti su ES valstybėmis narėmis, kad Ukrainos ir Moldovos teisės aktai ir politika socialinėje srityje atitiktų acquis communautaire ir Europos Sąjungos standartus“, – rašoma Europos socialinės politikos ministrų pareiškime.

ELTA primena, kad penktadienį Kyjive socialinės apsaugos ir darbo ministrė M. Navickienė dalyvauja Europos šalių socialinės politikos ministrų susitikime.

Susitikime taip pat dalyvauja Europos Komisijos pirmininko pavaduotoja, Ukrainos ministras pirmininkas, jo pavaduotoja Europos ir Euroatlantinės integracijos klausimais, Ukrainos, Moldovos ir ES šalių socialinės politikos ministrai bei viceministrai.

Gairės: Monika Navickienė, Kyjivas, Europos socialinės politikos ministrai, Moldova, Ukraina, ES, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS