Lietuvos ir Vokietijos Meklenburgo-Pomeranijos premjerės aptarė bendradarbiavimo plėtrą | kl.lt

LIETUVOS IR VOKIETIJOS MEKLENBURGO-POMERANIJOS PREMJERĖS APTARĖ BENDRADARBIAVIMO PLĖTRĄ

  • 8

Lietuvos ir Vokietijos Meklenburgo-Priešakinės Pomeranijos ministrės pirmininkės trečiadienį aptarė bendradarbiavimo plėtrą.

I. Šimonytė su Vilniuje viešinčia Manuela Schwesig (Manuea Švezig) kalbėjo apie Lietuvos ir šios Vokietijos federalinės žemės bendradarbiavimą bei jo plėtros galimybes, paramą nuo Rusijos karinės agresijos besiginančiai Ukrainai ir dėl karo šalį palikusiems Ukrainos gyventojams, trečiadienį pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

„Rusijai tęsiant karą prieš Ukrainą ir mums bendras demokratines vertybes, mūsų atsakas į autokratų agresiją ir bauginimus turi būti strateginės nepriklausomybės įtvirtinimas nuo tų, kurie nesilaiko jokių taisyklių. Todėl tokioms demokratinėms sąjungininkėms, kaip Lietuva ir Vokietija, ypač svarbu gilinti tarpusavio ryšius ir bendradarbiavimą saugumo, energetikos bei kitose aktualiose srityse“, – sakė I. Šimonytė.

Anot pranešimo, didelė dalis šiuo metu Lietuvoje dislokuotų Vokietijos kariuomenės rotacinių pajėgų yra atvykę iš Meklenburgo-Priešakinės Pomeranijos žemės.

Pasak I. Šimonytės, Lietuva daug investuoja į priimančiosios šalies paramą bei yra pasirengusi toliau gerinti sąlygas šalyje esantiems sąjungininkų kariams.

Per pokalbį ministrės pirmininkės sutarė, jog demokratinėms šalims būtina siekti energetinės nepriklausomybės nuo autokratinių režimų ir nekartoti praeities klaidų, tokių kaip „Nord Stream“ projektai.

„Todėl alternatyvių apsirūpinimo dujomis kelių infrastruktūros kūrimas bei atsinaujinančių šaltinių energetikos vystymas, įgyvendinamas ir Meklenburgo-Priešakinės Pomeranijos žemėje, yra svarbus saugumo aspektu, o žaliasis ES kursas yra ne tik klimato kaitos, bet ir geopolitinis klausimas“, – nurodoma pranešime.

Taip pat per susitikimą akcentuota Lietuvos patirtis vystant suskystintų gamtinių dujų infrastruktūrą, kuria, esant poreikiui, Lietuva yra pasiruošusi dalintis.

Meklenburgas-Priešakinė Pomeranija – viena iš 16 federacinių žemių esanti Vokietijos šiaurės rytinėje dalyje, Baltijos pajūryje.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

čia biologinės šiukšlės

pažiūrėkit nuotraukoj į jų akis ir burnas viens prie vieno klonai, o arkliasnukė tai pagerintas tarybu sąjungos biorobotas net rankas pagal komandą pa švam, visiška atrabotkė, vagilka, kada algas ir pensijas neteisėtai tavo pavogtas atiduosi, čmo balotnaja

Burzuazinis nacionalistas

Kas blogiausia Lietuvai per rinkimus i seima galejo ivykti, tas ivyko.

įdomu

Laiko susitikti su Šolcu neranda , o su Šrioderio kompanione ir Putino garbintoja - prašau ! Čia juk ta pati ponia , kuri pasamdė aplinkosaugininkų šutvę ir pasiekė , kad tie įrodytų , jog suskystintų dujų terminalas prie srities kranto sužlugdys aplinkosaugą ! Dar įdomiau , kad Šolco vyriausybė TEN suskystintų dujų terminalą JAU pastatė ! Ir šimonytė puola draugauti su TOKIA ! Ta vyriausybė - visiškas absurdas ...Galvojau , kad ten tik anūkas ne su šiuo pasauliu bendrauja , bet ... Šimonyte , koks sekantis žingsnis - susitikimas su Orbanu ????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS