Ministras: tokie įvykiai, kaip Izraelio ataka, didina visa apimančio konflikto riziką | kl.lt

MINISTRAS: TOKIE ĮVYKIAI, KAIP IZRAELIO ATAKA, DIDINA VISA APIMANČIO KONFLIKTO RIZIKĄ

Tokie įvykiai kaip Izraelio smūgis Iranui, apie kurį skelbia JAV žiniasklaida, didina visa apimančio konflikto riziką, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Kiekvienas toks įvykis, kokį matėme šią naktį, didina pavojingo, visa apimančio konflikto riziką. Todėl tiek Lietuvos, tiek Lietuvos partnerių (...) žinutė viena – deeskaluoti konfliktą ir neskatinti naujų židinių“, – penktadienį spaudos konferencijos metu sakė G. Landsbergis.

Anot ministro, bendra situacija Artimuosiuose Rytuose kelia didelį susirūpinimą tiek Lietuvai, tiek visai tarptautinei bendruomenei.

„Valstybės turi teisę gintis, tačiau suprasdami, kad visa situacija gali labai greitai išeiti iš bet kokios kontrolės ribų, nuolat susitikimuose, bendruose pareiškimuose, (...) prašome deeskalacijos“, – teigė ministras.

JAV žiniasklaida anksčiau pranešė, kad Izraelis, keršydamas už savaitgalio išpuolį, smogė Iranui.

Apie smūgius ankstų penktadienio rytą Vidurio Europos laiku pranešė ABC ir CBS naujienų tarnybos, cituodamos JAV pareigūnus.

Irano žiniasklaida savo ruožtu atmeta galimybę, kad Iranas galėjo būti užpultas iš užsienio.

Izraelis įspėjo, kad smogs atsakomąjį smūgį po to, kai Iranas savaitgalį į žydų valstybę paleido šimtus raketų ir bepiločių orlaivių. Dauguma jų buvo perimti.

Irano smūgis buvo surengtas po išpuolio prieš iraniečių konsulatą Damaske, dėl kurio daug kas kaltina Izraelį.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Musulmonus

reikia tramdyt. Ir nedelsiant. O tai tokiu dalyku sulauksim kad paskui kitos išeities nebus..Šį kartą pritariu žydams o tiems kurie nežino tų kupranugarių mentaliteto, tai geriau patylėt

onute

Du komentarus nepraleido nes lietė anukėli

kauniete

JUS JAU NE LIETUVOS NE KAUNO GAL CHACHOLU SPAUDA
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS