Prezidentė siūlė R. Malinauskui tapti LSDP pirmininku? | kl.lt

PREZIDENTĖ SIŪLĖ R. MALINAUSKUI TAPTI LSDP PIRMININKU?

Druskininkų meras neneigia kalbėjęs su prezidente apie galimybę perimti socialdemokratų partijos vairą ir kandidatuoti prezidento rinkimuose. „Neneigsiu, kad toks pokalbis buvo, bet aš nematau savęs didžiojoje politikoje. Esu per daug tiesmukas, atviras, esu per daug karštas“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Teisė žinoti“ sako Druskininkų meras.

Kartu su Lietuvos socialdemokratų partija nutaręs joje narystės nesuspenduoti, R. Malinauskas yra įsitikinęs, kad nei visi aplink jį vykstantys skandalai, nei jo, kaip specialiojo liudytojo statusas, partijos ir mero asmens nekompromituoja.

„Aš ne tik kad taip nemanau, aš žinau. Žinau, kad tai yra labai gerai parengta muilo opera. Ji rengta kokius 4–5 metus. Pirmas etapas buvo gąsdinimai man. Vis rodoma į tam tikrus vienus rūmus baltomis kolonomis – kad nurodymas duotas būtent iš ten.  Esą tu bėk iš to posto, nes su tavimi susidoros, ir taip toliau.

Man tekdavo pasakyti tik vieną paprastą dalyką – jei esu padaręs kažką neteisėto, esu sumaišęs savo, valstybės arba savivaldybės [interesus], mielai lauksiu tos dienos“, – kalba R. Malinauskas.

Tačiau, pasak Druskininkų mero, kadangi gąsdinimai buvo neveiksmingi, prasidėjo kitos intrigos.

„Intrigos pagal labai paprastą schemą – vietinėje žiniasklaidoje  iškeliamas burbulas. Tas jokios įtakos ir reikšmės neturintis burbulas perimamas Seimo narių. Jie, pasinaudodami savo tarnybine padėtimi, kreipiasi į prokuratūrą, kuri toliau vykdo tyrimus.

Tačiau turiu vilties, kad prokuratūroje yra sąžiningų, dorų prokurorų, kurie atliks savo tiesioginį darbą, o ne politinį užsakymą. Nors dėl kai ko, deja, tenka abejoti. Yra ir konkrečių prokuratūroje dirbančių žmonių [kuriais tenka abejoti]. Bet aš turiu vilties, kad teisingumas laimės“, – teigia R. Malinauskas.

Nors Druskininkų meras sako pirmajame prieš jį rengtos „muilo operos“ etape sulaukęs grasinimų „rūmų su baltomis kolonomis“ nurodymu, jis neneigia, kad tų rūmų vadovė yra kalbėjusi su juo apie galimybę perimti LSDP vairą ir kandidatuoti į prezidentus.

„Neneigsiu, kad toks pokalbis buvo, bet aš nematau savęs didžiojoje politikoje. Esu per daug tiesmukas, atviras, esu per daug karštas“, – laidoje kalbėjo R. Malinauskas.

Daugiau apie tai – LRT TELEVIZIJOS laidos „Teisė žinoti“ įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Zenonas Priekuliškis

Geras priešrinkimines reklamas pavarė SS ir RM, kiti tapo nežymesni, kol Jūsų nepamiršo organizuokit priešlaikinius rinkimus. Pergalės garantuotos. Ura tovar išči. Mano tel.8 662 33770.

tata

Akys kaip tikro parteigenoso.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS