R. Paksas neatmeta varianto ateityje grįžti į politiką | kl.lt

R. PAKSAS NEATMETA VARIANTO ATEITYJE GRĮŽTI Į POLITIKĄ

  • 50

Per apkaltą iš prezidento posto pašalintas Rolandas Paksas nesiruošia dalyvauti nė vienuose 2024 m. vyksiančiuose rinkimuose. Kaip teigia buvęs europarlamentaras, jis nepasinaudos galimybe siekti šalies vadovo posto po to, kai praėjusiais metais tokią galimybę jam sugrąžino Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) sprendimą įgyvendinęs Seimas.

„Dabar man nuimti visi apribojimai dalyvauti bet kokiuose rinkimuose. Tačiau aš nesiruošiu dalyvauti rinkimuose: nei vienuose, nei kituose, nei trečiuose“, – Eltai teigė R. Paksas, neatmesdamas, kad į politiką galėtų grįžti ateityje.

„Nenoriu spėlioti, bet bent šiuose artimiausiuose rinkimuose planų nėra“, – sakė R. Paksas.

Nuo prezidento posto nušalintam R. Paksui galimybė siekti prezidento, Seimo ar Vyriausybės nario pareigų atsivėrė 2022 m. balandį, Seimui priėmus Konstitucijos pataisą. Dėl šios Konstitucijos pataisos diskusijos vyko daugiau nei 10 metų.

ELTA primena, kad 2022 m. pavasarį Seimas pritarė įstatymui, kuris sudarė galimybę R. Paksui vėl siekti pareigų, kurių ėjimo pradžia pagal Konstituciją yra susieta su priesaikos davimu. Šis Seimo sprendimas priimtas įgyvendinant EŽTT sprendimą. 2011 m. EŽTT konstatavo, kad iš prezidento posto pašalintam politikui pritaikytas draudimas iki gyvos galvos dalyvauti rinkimuose yra neproporcingas.

R. Paksas iš šalies vadovo pareigų po apkaltos procedūros buvo pašalintas 2004 metais. Tada politikas buvo pripažintas kaltu dėl neteisėto pilietybės suteikimo rusų verslininkui Jurijui Borisovui.

Rašyti komentarą
Komentarai (50)

onute

PAKLAUSKIT KAM PAKSIUS LIETUVOS AEROKLUBUS IŠPARCELIAVO

to Gytis

Juk nei vieno žodžio neteisingo neparašiau kodėl naikinat gėda kaunadieni tikra kaip ir janutienės lygio esat

>gytis

..bet Paksas amžinai rūpinosi tik savimir savo nauda. Iki dabar dar rūpinasi..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS