S. Cichanouskaja po L. Volkovo užpuolimo: visi esame režimo taikiniai | kl.lt

S. CICHANOUSKAJA PO L. VOLKOVO UŽPUOLIMO: VISI ESAME REŽIMO TAIKINIAI

Po rusų opozicionieriaus Leonido Volkovo užpuolimo Baltarusijos opozicija nesiėmė papildomų saugumo priemonių, tačiau supranta, kad yra režimo taikiniai, sako Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja.

„Žinoma, kad visi mūsų demokratiniam judėjimui priklausantys žmonės yra režimo taikiniai, nes režimas nori nubausti visus, kurie išdrįso mesti iššūkį diktatorių ir išdrįso palaikyti ukrainiečius“, – penktadienį žurnalistams Seime sakė S. Cichanouskaja.

„Jokių papildomų priemonių nesiėmėme, nes visus šiuos ketverius metus esame taikiniai“, – pridūrė ji.

S. Cichanouskajos teigimu, apsaugoti kiekvieną baltarusį nuo režimo yra neįmanoma, tačiau jos biuras nuolat informuoja gyventojus, kaip reaguoti, jei jiems atrodo, kad jie yra sekami ar jų saugumui gresia pavojus.

„Prašome žmonių pačių rūpintis savo saugumu, bet, žinoma, visą kontekstą, visą būtiną pagalbą mes jiems suteikiame“, – sakė ji.

Nacionalinio krizių valdymo centro (NKVC) vadovas Vilmantas Vitkauskas praėjusią savaitę, kad L. Volkovo užpuolimas yra profesionali, gerai suplanuota operacija, kurią galima pavadinti pirmuoju politinio terorizmo atveju Lietuvoje.

Anot jo, po šio incidento diskutuojama dėl stipresnės Lietuvoje gyvenančių Rusijos ir Baltarusijos opozicijos atstovų apsaugos.

VSD vadas Darius Jauniškis praėjusią sakė, kad po šio incidento savo apsauga daug rimčiau turėtų susirūpinti Lietuvoje besiglaudžiantys Rusijos opozicijos atstovai.

Kalėjime neseniai mirusio Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno bendražygis L. Volkovas buvo užpultas praeitą savaitę Vilniuje automobilyje netoli savo namų.

Buvusi A. Navalno atstovė spaudai Kira Jarmyš teigė, kad užpuolikas išdaužė automobilio langą, papurškė ašarinių dujų ir pradėjo L. Volkovą daužyti mėsos muštuku. Jam sulaužyta ranka, sumušta koja.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Pilietis

Anksčiau ar veliau ir Cikanauskienes eile ateis. Loja ant savo šalies valdžios tai statydama lietuva i pavoju. O mes ja, veltėde, priglaudem

ka ka

dar galejo parasyt, kad rusija taip nuskurdo, tai isekvojo ginklus, kad dabar spec tarnybos vietoj pistoleto plaktukus su saukstais nesioja?

Ir

Abu šnekėjot kad Krymas rusijos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS