S. Skvernelis apie būsimą Seimo rudens sesiją: kaskart ji vis nykesnė ir nykesnė | kl.lt

S. SKVERNELIS APIE BŪSIMĄ SEIMO RUDENS SESIJĄ: KASKART JI VIS NYKESNĖ IR NYKESNĖ

Opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ vadovas Saulius Skvernelis būsimoje Seimo rudens sesijoje sako pasigendantis ambicingesnių Vyriausybės planų.

„Stebina tam tikra valdančiųjų apatija ir nusivylimas, laukiant sekančių rinkimų. Nes kiekvieną kartą kai pažiūri sesijos darbų programą, ji yra vis nykesnė ir nykesnė“, – Žinių radijui penktadienį sakė ekspremjeras.

„Iš šios sesijos atrodo, kad tai būtų kitų metų rudens sesija, kai viskas – Vyriausybė ir dauguma nueinanti yra. Tikrai yra labai skurdus ir įstatymų projektų pasirinkimas, dar daugiau jų nėra registruota, negalima susipažinti su tuo, ką teikia Vyriausybė“, – pridūrė jis.

Parlamentaras pridūrė, kad pagrindinis šio rudens darbas bus – biudžeto patvirtinimas.

„Pagrindinis darbas, be abejo, bus biudžetas, nebus lengva tą padaryti, nes pažadų pridalinta labai daug: ir mokytojams, ir policininkams, ir tarnautojams, – kalbėjo S. Skvernelis. – Bet kad tuos pokyčius būtų galima įgyvendinti, reikės surinkti į biudžetą pinigėlius.“

Vyriausybė savo ruožtu iš viso siūlys parlamentui svarstyti 82 teisės aktų projektų paketus.

Tikrai yra labai skurdus ir įstatymų projektų pasirinkimas, dar daugiau jų nėra registruota, negalima susipažinti su tuo, ką teikia Vyriausybė.

Krašto apsaugos ministras žada spalį parlamentui pateikti kariuomenės struktūros pakeitimą, steigiant naują karinį junginį – pėstininkų diviziją, Teisingumo ministerija siūlys atsisakyti įstatymo nuostatos, kad informacija apie LGBTQ žmonių santuokas daro neigiamą poveikį nepilnamečiams, Ekonomikos ir inovacijų ministerija ketina reglamentuoti naujus tabako pakaitalus – nikotino maišelius, Žemės ūkio ministerija žada nustatyti pieno kainodaros principus.

Siūlymų teikia ir šalies vadovas Gitanas Nausėda. Jis Seimui siūlo svarstyti įstatymų projektus, susijusius su atsakomybės griežtinimu už nusikaltimus valstybės nepriklausomybei ir konstitucinei santvarkai, prokurorų algų kėlimu, taip pat žada parengti mokesčių lengvatą dirbantiems tėvams, projektą dėl dalies lėšų atsiėmimo iš privačiuose fonduose sukauptos pensijos.

Savo siūlymus Seimo sesijos darbų programai dar teikia ir parlamentinės frakcijos.

Seimo rudens sesija prasidės rugsėjo 10 dieną ir truks iki gruodžio 23 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

puiku

Sugrįš socdemai,Skvernelis ir bus liuks...pasikeis pozicija ir opozicija kaip visada

Jeigu Skwernelis neatsisakys įkyrios minties padidinti PVM

Jeigu Skwernelis neatsisakys įkyrios minties padidinti PVM daugiabučių šildymui, jis pats kaskart bus vis nykesnis ir nykesnis...

cha cha

Grįž Saulele grįžk,tamsi padangė be tavęs,ir ONA laukai,ir onutės,rasos,kaunietės,joanos, fluronos su trampaisirzitom,laukia jonai-ivanai..ai,bendrai ne,jie laukia Ramūno...kur tada tu dėsies,prie koglausies.manau prie socdemų-jie sugrįš
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS