Seimas dėl nepasitikėjimo atleido parlamento kanclerį M. Gelbūdą | kl.lt

SEIMAS DĖL NEPASITIKĖJIMO ATLEIDO PARLAMENTO KANCLERĮ M. GELBŪDĄ

Seimas ketvirtadienį dėl nepasitikėjimo atleido parlamento kanclerį Modestą Gelbūdą.

Už tai per slaptą balsavimą buvo 95 Seimo nariai, 13 buvo prieš. Atstatydinti kancleriui reikėjo bent pusės Seimo narių balsų, t. y. 71 iš 141.

Nepasitikėjimo procedūrą kancleriui inicijavo 74 parlamentarai, priekaištaudami dėl nesutvarkytų Seimo prieigų, valstybės tarnybos reformos įgyvendinimo eigos, negebėjimo užtikrinti nepertraukiamos Seimo kavinės, medicinos punkto veiklos ir kitų stringančių darbų, prasto mikroklimato.

M. Gelbūda per Seimo posėdį ketvirtadienį atsakydamas į jam pareikštus priekaištus teigė, kad jie nepagrįsti duomenimis ir faktais, smulkmeniški, o dauguma nesusiję su kanclerio atsakomybe ir kertine Seimo veikla.

Po M. Gelbūdos pasisakymo keli parlamentarai teigė nepasirašę teikimo dėl nepasitikėjimo, bet po jo pasisakymo balsuosiantys už atleidimą, kaltino arogancija.

„Kai jūsų kandidatūra buvo pristatoma Seimui ir mes kalbėjome su jumis frakcijoje, jau pirmo pokalbio metu supratau, kad jūs neadekvačiai suvokiate savo būsimas funkcijas, nes jūs nesate Vokietijos kancleris, jūs esate Lietuvos respublikos Seimo kancleris“, – sakė konservatorė Vilija Aleknaitė-Abramikienė.

ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto profesorius, tarptautinio verslo ir vadybos ekspertas M. Gelbūda Seimo kancleriu paskirtas 2021 metų balandį.

Seimo kanclerio kadencija – penkeri metai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIRDAS.

KOKIA FIRMA -TOKS IR KANSLERIS .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS