A. Širinskienė mano, kad Seimas pavasarį pritars pelno mokesčio didinimui gynybos tikslams | kl.lt

A. ŠIRINSKIENĖ MANO, KAD SEIMAS PAVASARĮ PRITARS PELNO MOKESČIO DIDINIMUI GYNYBOS TIKSLAMS

Mišrios Seimo narių grupės atstovė Agnė Širinskienė mano, kad parlamentarai susitars dėl pelno mokesčio kėlimo gynybos reikmėms iki šios parlamento kadencijos pabaigos.

„Ne veltui Seime yra sakoma, kad jeigu sprendžiama dėl mokesčių, tai reikia daryti pirmaisiais ar antraisiais kadencijos metais. Bet matant bendrai parlamentinių partijų sutarimą gynybos srityje ir matant tai, kad praktiškai visos politinės partijos komunikuoja apie pelno mokesčio pokyčius“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė A. Širinskienė.

„Bent jau mažiausio tarifo pokyčio galima tikėtis“, – tvirtino ji.

Visgi, anot jos, nors matosi partijų sutarimas dėl paties mokesčio didinimo, dar nesutarta, kiek procentinių punktų reiktų jį didinti ir kokiems verslams taikyti.

„Pelno mokestis jau panašu yra ta sritis, kur yra sutarimas, kad reiktų priimti sutarimą dėl jo. Bet kol kas nematau sutarimo dėl nuošimčio pelno mokesčio didinimo. Kai kurie kalba apie 1 proc. Esu girdėjusi kolegų pasiūlymus iki 4 proc.“ – sakė ji.

„Greičiausiai bus ir diskusija dėl to, kokiems verslo subjektams jis bus taikomas. Ar turėtų būti taikomas visiems ar turėtų paliesti tik stambųjį verslą“, – paminėjo ji.

Bent jau mažiausio tarifo pokyčio galima tikėtis.

ELTA primena, kad praeitą trečiadienį įvyko premjerės Ingrida Šimonytė surengtas politinių partijų bei verslo atstovų susitikimas dėl Lietuvos gynybos finansavimo didinimo. Po jo premjerė pranešė, kad poreikiams susijusiems su papildomu gynybos finansavimu siūloma steigti specialų fondą, kuris akumuliuos lėšas.

Taip pat, anot I. Šimonytės, politikai, verslo atstovai bei nevyriausybinės organizacijos linkusios sutarti dėl papildomo gynybos finansavimo pakėlus pelno mokestį ir PVM po 1 proc. punktą.

Krašto apsaugos finansavimas Lietuvoje šiemet sudarys 2,75 proc. nuo BVP, tačiau siekiama, kad šis dydis artimiausiais metais pasiektų bent 3 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pilietiškas

Tai ir blogai- seimūnams reikia išmokti mažinti savo ir visų valdžiažmogų išlaidas (algas taip pat!) Ir pinigų gynybai tuoj atsiras! Negalima "smaugti" Lietuvos piliečių dėl ukrainiečių, visokių cichanovskajų, su tiurbanais ir kitais skudurais apsikarsčiusių bei kitų visų panašių į juos išaikymo!

Kad

jau dabar to pelno mokescio niekas nemoka. 45% biudzeto sudaro ubagu GPM ir PVM. Dar trecdali - ES ismalda. O kur tas pelno?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS