„Valstiečiai“ stabdo dalyvavimą partijų susitarime dėl gynybos | kl.lt

„VALSTIEČIAI“ STABDO DALYVAVIMĄ PARTIJŲ SUSITARIME DĖL GYNYBOS

  • 14

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) stabdo dalyvavimą partijų susitarime dėl gynybos atsistatydinusiam krašto apsaugos ministrui Arvydui Anušauskus pareiškus apie galimas korupcines veikas.

Partijos lyderio teigimu, „valstiečiai“ nedalyvaus jokiuose premjerės Ingridos Šimonytės inicijuojamuose posėdžiuose dėl finansavimo didinimo.

„Arba I. Šimonytė turi įrodyti, kad A. Anušauskas sakė netiesą, arba trauktis pati su visa Vyriausybe“, – šeštadienį išplatintame pranešime pareiškė partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

„Negalime užsimerkti prieš faktą, kad galimai grobstomos lėšos iš krašto apsaugos, kai tuo pat metu visuomenė gąsdinama karu, apie ką šiandien užsiminė A. Anušauskas“, – sako R. Karbauskis.

Negalime užsimerkti prieš faktą, kad galimai grobstomos lėšos iš krašto apsaugos, kai tuo pat metu visuomenė gąsdinama karu, apie ką šiandien užsiminė A. Anušauskas.

Sprendimą stabdyti dalyvavimą partijų susitarime dėl gynybos LVŽS valdyba priėmė šeštadienį, kai po susitikimo su šalies vadovu Gitanu Nausėda A. Anušauskas pareiškė, kad jam „teko uždaryti duris kompanijoms“, kurios mėgino papirkinėti krašto apsaugos sistemos darbuotojus. Anot ministro, tos kompanijos „rado atviras duris pas kitus politikus“, o su kai kuriais, ypač grubaus kišimosi į viešuosius pirkimus atvejais, teko supažindinti ir teisėsaugą.

Ministras teigė, kad visą šią antikorupcinę veiklą premjerė palaikė, tačiau jis atsisakė įvardinti konkrečius papirkinėjimo atvejus, įmones ir politikus.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) šeštadienį pareiškė nevykdanti jokių tyrimų dėl galimai neskaidriai vykdytų viešųjų pirkimų Krašto apsaugos ministerijoje (KAM), taip pat iš KAM nėra gavusi jokios informacijos apie bandymus papirkti ministerijos darbuotojus, organizuojančius viešuosius pirkimus, ar jiems daromą spaudimą. 

STT teigimu, iš KAM buvo gautas vienas informacinio pobūdžio raštas apie Seimo nario Raimundo Lopatos pateiktus klausimus ministerijai dėl organizuojamų viešųjų pirkimų. Gauta  informacija vertinama. 

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

pilietis

nuotraukoje matosi karbauskio globotinis, ir tikrai juk tai verygos šešėlis pretendentas į prezidentus, geriau pats kandidatuoti, o tai stumi tą kvailį nors puikiai zinai kad už jį niekas nebalsuos

Cha cha cha

Koncervų troliai trolina.Nors patys į save žiūrėjot.

Anonimas

Norejo padaryti pradingima kaip ir su 40 pradingusiu vagonu. Neisejo karbauskiui;)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS