Valstybės paslapties atskleidimu įtariamos D. Ulbinaitės byla bus atversta rugsėjį | kl.lt

VALSTYBĖS PASLAPTIES ATSKLEIDIMU ĮTARIAMOS D. ULBINAITĖS BYLA BUS ATVERSTA RUGSĖJĮ

  • 0

Vilniaus miesto apylinkės teismas rugsėjo 23 dieną ketina pradėti nagrinėti valstybės paslapties atskleidimu ir piktnaudžiavimu tarnybinėmis pareigomis įtariamos buvusios prezidentės atstovės spaudai Daivos Ulbinaitės bylą.

Teismo posėdis uždaras, ketvirtadienį pranešė teismo atstovė spaudai Airinė Šerelytė.

Baudžiamąją bylą nagrinės trijų teisėjų kolegija - Robertas Rainys, Miroslavas Gvozdovičius ir Irma Randakevičienė. Apylinkės teisme trijų teisėjų kolegija paprastai nagrinėja visuomenei didelę reikšmę turinčias ir sudėtingas bylas.

Ikiteisminis yrimas vykdytas nuo pernai spalio, kai naujienų agentūra BNS paskelbė apie Valstybės saugumo departamento perspėjimus, jog Rusija rengia informacines atakas prieš šalies vadovus. Prokuroras teismui bylą perdavė birželį.

Šiame ikiteisminiame tyrime pernai BNS redaktorės namuose buvo atliktos kratos, ji buvo sekama, o teismas įpareigojo atskleisti informacijos šaltinį. Tyrimo metu taip pat klausytasi keliolikos esamų ir buvusių BNS darbuotojų pokalbių telefonu. Vilniaus apygardos teismas vėliau paskelbė, kad visi šie veiksmai buvo neteisėti.

Perdavus bylą teismui, D.Ulbinaitė pasitraukė iš prezidentės Dalios Grybauskaitės komandos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS