Lietuvos ginklų kontrolės inspektorius vertina karinę veiklą Kazachstane | kl.lt

LIETUVOS GINKLŲ KONTROLĖS INSPEKTORIUS VERTINA KARINĘ VEIKLĄ KAZACHSTANE

  • 0

Lietuvos ginklų kontrolės inspektorius vertina karinę veiklą Kazachstane.

Kaip trečiadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM), Lietuvos atstovas Danijos vadovaujamos ginklų kontrolės inspektorių grupės sudėtyje antradienį bei trečiadienį Kazachstane atlieka pasirinkto rajono inspekciją.

Pasak KAM, inspektorių grupė domisi Kazachstano karine veikla ir, įvertinus inspekcijos eigą bei jos metu gautą informaciją, parengs Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) šalims ataskaitą.

Ekspertai ataskaitoje pateiks vertinimą, kaip Vidurio Azijos valstybė vykdo 2011-ųjų Vienos dokumento reikalavimus. Šis dokumentas įpareigoja ESBO priklausančias valstybes kasmet pateikti informaciją apie savo karines pajėgas, gynybinių pajėgumų vystymo planus ir karinį biudžetą, taip pat iš anksto informuoti apie planuojamą karinę veiklą.

Valstybės taip pat įsipareigoja priimti savo teritorijoje nustatytą skaičių kitų šalių karinių ekspertų inspekcijų ir vizitų į karinius dalinius.

Vadovaujantis Vienos dokumento nuostatomis, ginklų kontrolės inspektoriai turi galimybę gauti informaciją apie rajone dislokuotuose daliniuose tarnaujančio personalo skaičių, turimų pagrindinių ginkluotės ir technikos sistemų tipus, jų skaičių.

Anot ministerijos, lankydamiesi poligonuose ir mokymo laukuose inspektoriai galės susipažinti su karinių vienetų vykdoma veikla, apžiūrėti pagrindinių ginkluotės ir technikos sistemų pavyzdžius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS