Lietuvos žemdirbiai pradeda protestus – šalyje degs tūkstančiai laužų | kl.lt

LIETUVOS ŽEMDIRBIAI PRADEDA PROTESTUS – ŠALYJE DEGS TŪKSTANČIAI LAUŽŲ

Lietuvos žemdirbiai pirmadienį pradeda protestų ciklą – visoje šalyje bus deginami laužai, be to, ūkininkų atstovai susitiks su premjere Ingrida Šimonyte, įteiks reikalavimus aplinkos ir žemės ūkio ministrams.

Lietuvos žemės ūkio tarybos pirmininkas Ignas Hofmanas sako, kad laužai nuo 14 valandos maždaug tris valandas degs visuose Lietuvos rajonuose.

„Kiekvienas rajonas uždegs nuo 5 iki 50 laužų. (...) Faktas, kad kiekvienam Lietuvos rajone prie pagrindinių kelių bus uždegti laužai. (...) 60 rajonų yra, jeigu po 10 laužų, tai ir iki tūkstančio galėtų būti“, – BNS sakė I. Hofmanas.

Anot tarybos pirmininko, proteste dalyvaus daugiau nei 50 ūkininkų organizacijų, o kitas ciklo renginys planuojamas sausio pabaigoje.

I. Hofmano teigimu, su I. Šimonyte bus kalbama apie aktualiausias žemdirbių problemas – daugiamečių pievų, saugomų teritorijų plėtrą, padidintus suskystintų naftos dujų akcizus, pieno krizę.

„Šitas susitikimas jau buvo derintas anksčiau, nuo spalio mėnesio. Didelė dalis tų klausimų sutampa su dabartiniais reikalavimais. Vienas svarbiausių – daugiamečių pievų problema, dar saugotinų teritorijų plėtra, dujų (suskystintų naftos dujų – BNS) akcizas ir nauja kuro naudojimo tvarka, pieno krizė“, – BNS sakė I. Hofmanas.

Susitikime dalyvaus Lietuvos žemės ūkio tarybos nariai: I. Hofmanas, Raimundas Juknevičius, Eimantas Pranauskas, Jonas Valionis, Audrius Vanagas.

I. Hofmanas anksčiau teigė, kad žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas turėtų būti atstatydintas, nes nesugeba susitvarkyti su žemdirbių problemomis.

Žemės ūkio rūmai pirmadienį aplinkos ir žemės ūkio ministrams įteiks rezoliuciją, kuria valdžios institucijos raginamos įtraukti socialinius partnerius į sprendimų priėmimą, siūloma parlamentinėms politinėms partijoms pasirašyti žemės ūkio ir kaimo plėtros ilgalaikę strategiją kaip nacionalinį susitarimą.

Žemės ūkio taryba vienija 10 organizacijų – apie 80 proc. Lietuvos ūkininkų.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Jonas

Pagarba žemdirbiams,tik Jūsų sunkiu ,nuoširdžiu darbu gali didžiuotis Lietuvos mąstantys piliečiai.Šaunu,surėmėte tvirtus pečius ir stengiatės apginti Tėvynę nuo bukagalvių valdančiųjų ir tinginių pavyduolių.Laikykitės Vyrai ir Moterys ,bundanti Tauta tik su Jumis.Senai laikas vyti lauk žemės ūkio ministerį ir visus valdžioje esančius bukagalvius.Ateinančius visus rinkimus privalo laimėti Valstiečiai.Tik jie gali mus išvesti į tiesos,garbingo darbo ir pagarbos savo kalbai,žemei ir protėvių šviesiam atminimui.

karvinis ukininkas

20 karviu , man tas protestas nulis ,cia didziuju zemgrobiu problemos , uz piena vagys daugiau nemokes , o isartu pievu neturiu , bet reikia ne lauzus deginti ,o vaziuoti i briuseli cia is ju nurodymas

tam Durniui

prie ruzzkių konteinerių nebuvo, šiūkšlių mašinos atvažiuodavo ir išveždavo šiūkšles
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS