Neįtikėtina istorija: po mįslingo skambučio – stebuklas ir išgelbėtos trys gyvybės | kl.lt

NEĮTIKĖTINA ISTORIJA: PO MĮSLINGO SKAMBUČIO – STEBUKLAS IR IŠGELBĖTOS TRYS GYVYBĖS

  • 2

Vienas mįslingas skambutis 112 padėjo išvengti didžiulės tragedijos. Viskas, ką išgirdo Bendrojo pagalbos skyriaus darbuotojas, buvo žodžiai: „Baik, jau gana.“ Apie neįprastą situaciją ir atsakingą darbuotojo poelgį LNK papasakojo Bendrojo pagalbos centro atstovė Vilma Juozevičiūtė.

– Viskas įvyko visai neseniai. Jūsų darbuotojas sulaukė neįprasto skambučio, girdėjo keistus garsus. Kas nutiko?

– Atsiliepęs į pagalbos skambutį, mūsų darbuotojas neišgirdo jokio pagalbos prašymo. Taip kartais, aišku, atsitinka. Jis tiesiog išgirdo kažkokį gal susistumdymą, kažkokius garsus, o vėliau išgirdo moters balsą, kuris pasakė: „Baik, jau gana.“ Po 7 sekundžių ryšys nutrūko. Paskui mūsų darbuotojas bandė perskambinti tuo telefonu, susisiekti nepavyko, adresatas buvo nepasiekiamas.

– Čia – nuostabi dalis apie jūsų darbuotojų atkaklumą. Darbuotojas nepasidavė, jis ne tik bandė skambinti, bet ir pagal gautus duomenis ieškojo lokacijos.

– Taip, matydamas, kad nesiseka susisiekti su tuo mistišku pranešėju, kuris skambino, ir tiesiog spėdamas, kad galbūt tai moteriai, kurios balsą išgirdo skambučio metu, reikia pagalbos, mūsų darbuotojas pabandė pagal gautus vietos nustatymo duomenis nustatyti įvykio vietą. Nustatęs vietą, jis išsiuntė elektroninį pranešimą policijai.

Tiesiog tas fragmentas buvo išgirstas ir padėjo nusiųsti pagalbą tuo metu, kai žmonės, galbūt nebesitikėdami, kad kažkas atsitiks, užkūrė krosnį ir nuėjo ramiai miegoti. Jeigu ne atvykę policininkai, jie galbūt būtų nepabudę.

– Policija sureagavo, patikrino vietą ir greitai pranešė, kad į įvykio vietą vyksta ne tik jie patys, bet ir ugniagesiai...

– Policija sureagavo labai greitai. Jeigu ne toks greitas policijos reagavimas, galbūt istorija nebūtų pasibaigusi taip laimingai. Policija nuvyko pirma į įvykio vietą ir pamatė, kad namas pilnas dūmų. Tada ėmėsi gelbėti žmones, kurie buvo namo viduje. Jie bandė juos pažadinti, išvedė į lauką.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

– Name buvo trys asmenys – moteris, jos sūnus ir draugas.

– Taip, trys žmonės buvo rasti name. Kai išvedė žmones į kiemą, policininkai vėl paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą ir iškvietė ugniagesius. Nuvykę ugniagesiai ieškojo dūmų židinio ir nustatė, kad dūmai kilo dėl netvarkingos krosnies. Aišku, ugniagesiai likvidavo židinį. Tokiu būdu žmonės buvo išgelbėti.

– Vėliau paaiškėjo, kad krosnį buvo bandoma tvarkyti, tačiau to padaryti nepavyko. Galime spėti, kad žodžius „baik, jau gana“ moteris pasakė darbininkui, ir krosnis buvo palikta iki galo nesutvarkyta.

– Na, taip, galima taip spėti, nes kai vėliau policininkams pavyko susisiekti su žmogumi, kurio telefono numerį mes turėjome, jis paaiškino, kad tą vakarą buvo tuose namuose ir bandė sutaisyti krosnį. Deja, krosnies jam nepavyko sutaisyti. Jis teigė, kad neskambino numeriu 112, bent jau nebandė tyčia skambinti. Tai galėjo būti tiesiog atsitiktinis sujungimas. [...] Tiesiog tas fragmentas buvo išgirstas ir padėjo nusiųsti pagalbą tuo metu, kai žmonės, galbūt nebesitikėdami, kad kažkas atsitiks, užkūrė krosnį ir nuėjo ramiai miegoti. Jeigu ne atvykę policininkai, jie galbūt būtų nepabudę. Namuose dūmų detektoriaus nebuvo, kas perspėtų apie pavojų – nebuvo, buvo vėlus metas, tamsu, kaimynai, aišku, irgi visi miegojo ir galbūt istorija būtų pasibaigusi labai liūdnai, galbūt mes turėtume dabar tris aukas.

– Iš tikrųjų, svarbu pabrėžti, kad namas jau buvo pilnas dūmų. Sunku suprasti, koks tai yra atsitiktinumas. Stebuklai tikrai nutinka ir galime neabejotinai padėkoti jūsų rankų nenuleidusiam darbuotojui. Jo vardas?

– Dominykas. Galime pasidžiaugti, kad Dominykas yra jaunas mūsų darbuotojas, dirba mūsų centre tik metus. Jis jaunas žmogus, labai atsakingai žiūrintis į savo darbą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Tai reiškia kad telefonų klausomasi. Jei pradedi kalbėtis namuose kad reikia keisti baldus tai užverčia reklamom. Šiuo atveju žmonėms pasisekė.

As

Idomiai zinele elgiasi. Uzkure ispradziu krosni su zmogum, poto pati policija issikviete ir policija is girdo yrasa. Nu nu aciu zinele uz cirka. Konspiratoriai. Super kombinacija, ka dar sugalvosi. Gal dar pagalbos centere su darbuotoju efektyvu if tyrima padarei? Geras cirkas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS