Pikete šalia Seimo – ir žemaičių, ir Rusijos vėliava (premjero komentaras) | kl.lt

PIKETE ŠALIA SEIMO – IR ŽEMAIČIŲ, IR RUSIJOS VĖLIAVA (PREMJERO KOMENTARAS)

Ketvirtadienį pikete prie Seimo, į kurį susirinkę apie 20 žmonių, plevėsuoja ir žemaičių vėliava, ir Rusijos vėliava.

Šį piketą surengė radikaliais pareiškimais garsėjantis Kovotojų už Lietuvą sąjungos pirmininkas Vytautas Šustauskas. Jo dalyviai laikė plakatus „Žemaičiai prieš Rusiją nekariaus“, „ES apgaudinėja Lietuvą“, „Ne Rusija mūsų priešas, o Seimas parsidavęs JAV/ES“, „Seimas, remiantis Ukrainos neofašistus, tarnauja JAV/ES globalistams. Atsistatydinkite!“ ir kt.

Kalbėtojai, užlipę ant improvizuotuos medinės pakylos, negailėjo aštrių žodžių Lietuvos valdžiai: ji kaltinta tautos naikinimu, skųstasi mažomis pensijomis, šeimų naikinimu ir pan.

Didelę Rusijos valstybinę vėliavą laikiusi Natalja iš Klaipėdos BNS tvirtino tokiu būdu norinti išreikšti draugiškumą šiai kaimyninei valstybei ir protestą dėl Lietuvos politikos jos atžvilgiu.

„Rusai yra mūsų kaimynai, o su kaimynais reikia draugiškai gyventi. Jau 25 metai daugiau nieko negirdime, tik kad rusai mūsų priešai. Aš išreiškiu protestą mūsų valdžiai Rusijos atžvilgiu. Aš nesutinku su mūsų valdžios pozicija Rusijos atžvilgiu“, - sakė moteris.

Paklausta, ar jai baimės nekelia Rusijos elgesys Ukrainoje, klaipėdietė teigė, kad Lietuvos žiniasklaida ir valdžia skleidžia melą apie įvykius Kryme.

Tuo pačiu metu prie Seimo vyko nuolatinė Tautininkų sąjungos akcija dėl referendumo, kuriuo siūloma pratęsti draudimą parduoti žemę užsieniečiams ir raginama referendumą rengti kartu su rinkimais gegužės 25 dieną.

Abiejų piketų dalyvius skyrė keli metrai ir policijos pareigūnai.

„Tai penktoji kolona. Tokiu metu iškelti Rusijos vėliavą - tautos ir valstybės išdavimas (...). Dabar turbūt V.Šustauskas važiuos į Rusiją saulės parvežti“, - apie šalia surengtą akciją BNS sakė Tautininkų sąjungos pirmininkas Julius Panka.

Kovo 11-osios Akto signataras Gintaras Songaila tvirtino matęs, kaip aikštėje dalytos mažos Rusijos vėliavos ir sakyta, neva tai Ukrainos vėliavos.

Policijos pareigūnų teigimu, V.Šustausko akcija buvo sankcionuota - Vilniaus miesto savivaldybė jai buvo išdavusi leidimą.

A.Butkevičius apie Rusijos vėliavą prie Seimo: tokius dalykus turi įvertinti teisėsauga

Kovotojų už Lietuvą sąjungos pirmininko Vytauto Šustausko surengtą piketą prie Seimo, kuriame plevėsavo Rusijos vėliava ir laikyti prorusiški plakatai, turėtų įvertinti teisėsaugos institucijos, sako premjeras Algirdas Butkevičius.

„Vertinu labai neigiamai, nereikėtų pasiduoti provokatorių įtakai. Labai kviečiu elgtis solidžiai, atsakingai. Tokius dalykus teisėsaugos institucijos turi įvertinti“, - ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Zemaitis

Aukstaiti, negi toks naivus. Vienas zemaitis isreiske savo, apgailetina nuomone ir jau smerki visa zemaitija. Nesutikau dar ne vieno, kuris pasisakytu uz Putino veiksmus. Kovojom ir kovosim!

NA NA

pildosi astrologės , kelertienės pranašystė ,kad žmonės šiais metais , keis savo kailį neatpažįstamai aplinkiniams ,įdomu kas prakalbo šustausko viduje ,jo užslėptas vidinis balsas ,ar sumokėti pinigai ,kad parodytu pasauliui ,kad lietuva demokratiška šalis ir kad lietuvoje tvirtai vyrauja komunistinės agresyvios nuotaikos ,pataikaujančios putinui .kad lietuvoje žmonės nuskurdinti ,vyrauja , stipri korumpuota nomenklatūra ,visiškas nesiskaitymas su žmonėmis ,žmonės vejami nuo žemės ,lietuva tuštėja ,visa tai kai kas vygdo nepasitenkinimo programa žmonių savo valstybe ir tai vyksta planuotai ,štai kur yra didelė grėsmė mūsų lietuvai iš vidaus ,o šustausko veikla ,tai tik viešūjų ryšių pornografija ,yra baisesnių politinių prostitučių ,kurie lietuvos žmonęs stumia susimušti galvomis ,kurių tikslas ,plėšk, žudyk ,valdyk ,tai komunistai fašistai ,,,,sėkmės ačiu,,

galų gale

paaiškėjo - kas yra kas....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS