V. Pranckiečiui ir Š. Saukai skirtos valstybinės pensijos | kl.lt

V. PRANCKIEČIUI IR Š. SAUKAI SKIRTOS VALSTYBINĖS PENSIJOS

  • 3

Buvusiam Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui bei Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatui Šarūnui Saukai skirstos pirmojo laipsnio valstybinės pensijos.

Vyriausybės trečiadienį priimtu sprendimu, pensijos jiems bus pradedamos mokėti nuo rugsėjo 1 dienos. Šiuo metu ši išmoka siekia 273 eurus.

Pagal Valstybinių pensijų įstatymą, buvusiems aukščiausiesiems valstybės pareigūnams, jei jie ne mažiau kaip dvejus metus ėjo pareigas, taip pat Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatams skiriamos pirmojo laipsnio valstybinės pensijos.

V. Pranckietis Seimo pirmininko pareigas ėjo 2016–2020 metais. Dabar jis vadovauja Seimo Kaimo reikalų komitetui.

Dailininkas Š. Sauka yra Lietuvos Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordinu, ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“, Baltijos asamblėjos premija.

Š. Saukai nacionalinė premija skirta 1989 metais, kai šios premijos buvo įsteigtos. Jos tuomet vadinosi Lietuvos nacionalinės literatūros, meno ir architektūros premijos ir buvo skiriamos už reikšmingiausius literatūros, muzikos, teatro, dailės kinematografijos, televizijos, fotografijos meno, architektūros bei dizaino kūrinius.

1992 metais Vyriausybė pakeitė premijų nuostatus ir paredagavo jų pavadinimą, tačiau dabar teikiamos premijos yra tiesiogiai susijusios su ankstesnėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jazdzė

ocho kiek pinigų, visą savaitę galima oapapapa

Na

tai čia kas: pensija, išmoka, premija, o gal - pašalpa?..

Labai geras sprendimas

Nusipelnė premijos abu sveikinam

SUSIJUSIOS NAUJIENOS