Ant pušies – automobilio padanga | kl.lt

ANT PUŠIES – AUTOMOBILIO PADANGA

Šiomis dienomis K.Donelaičio skverelyje dalis medžių kamienų buvo apjuosta dirbtinių rankų muliažais. Graži meninė iniciatyva.

Kalbant daugiau apie medžius, norėčiau paminėti stiprių vėjo gūsių iš šaknų išverstą seną storą medį prie buvusių centrinių miesto kapinių.

Tas medis yra greta S.Daukanto g. Išversto medžio kamiene yra likęs įaugęs buvusių kapinių metalinės tvorelės fragmentas. Būtų gerai, kad pjaunant tą medį jis būtų išsaugotas.

Reikėtų apatinę medžio dalį pjūklu apipjauti, kad tas fragmentas liktų nupjautoje dalyje. Tai būtų įdomus tiek istorinis tiek gamtinis eksponatas.

Prieš keletą metų kertant medžius palei Liepų g., neliko įdomaus medžio, augusio priešais pirmą nuo vakarų pusės pastatą, kuris kadaise priklausė senajai miesto skerdyklai. Čia dabar įsikūręs sporto klubas.

Minimas medis – pusantro metro aukštyje šakojasi į du kamienus puslankiais, kurie aukščiau glaudėsi ir buvo suaugę į vieną kamieną. Taigi medis tam tikrame aukštyje turėjo gražią apvalią skylę.

Labai keista, kad gamtos eksponatų fiksuotojai apie tą medį nieko nežinojo ar nenorėjo žinoti.

Dar vienas pastebėjimas iš kitos vietovės. Šernų sodų viduryje yra miškelis. Pietinėje jo pusėje stovi vandentiekio bokštas, o šiaurinėje pusėje yra parduotuvė.

Tarp tų objektų miškeliu driekiasi takas. Palei tą taką, arčiau parduotuvės, gal 20 metrų aukštyje yra ant pušies užmauta lengvosios mašinos padanga, jau iš dalies įaugusi į tą medį.

Tai priminė kitą įdomybę. Prieš 50 metų Neringoje ant storo beržo kamieno buvau aptikęs masyvų metalinį žiedą. Jis dar nebuvo visai suaugęs su kamienu. Apmaudu, kad maždaug po 20 metų apsilankęs toje pačioje vietoje neberadau nei medžio, nei to žiedo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS