Kas pasiūlė tokią kandidatūrą? | kl.lt

KAS PASIŪLĖ TOKIĄ KANDIDATŪRĄ?

Dabar visi spėlioja, kas pasiūlė mūsų šauniąją premjerę Ingridą Šimonytę į NATO generalinius sekretorius. Tačiau visa tai iš šalies atrodo absoliutus nesusipratimas. Čia galbūt siekta pasityčioti arba iš Lietuvos, arba iš NATO?

Tokių juokų krėsti šiuo metu, kai vyksta šitoks žiaurus karas Ukrainoje, tikrai nederėtų. Kandidatas turi būti rimtas ir kietas, o ne žmogus, nieko per daug gyvenime nematęs, tik prisiskaitęs vadovėlių.

Galbūt labiau į šį postą tiktų buvusi prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuriai kietumo tikrai pakaktų. Vis dėlto ji pati labai objektyviai įvertino savo galimybes tapti NATO vadove ir konstatavo, kad jai į šį postą patekti sutrukdytų jos kategoriškas ir itin griežtas požiūris į Rusiją. Vakarai vis dar nėra linkę taip kategoriškai priešiškai vertinti fašizmo ir nacizmo keliu nuėjusios, Ukrainą užpuolusios ir jos žmones žudančios šalies.

Taip iš tiesų ir yra. Nuo pat šio karo pradžios Vakarų lyderiai bijojo įstumti Vladimirą Putiną ir jo šalį į kampą, kad tai netaptų viso pasaulio katastrofa. Ir lyderiai buvo teisūs, nes V. Putinas netruko pradėti bauginti taktinio ginklo panaudojimo galimybe, kuria jis gali pasinaudoti. Tas gąsdinimas vyko jau du kartus ir ypač įbaugino atsargiuosius vokiečius, kurie tame konflikte yra linkę kaltinti ne tik Rusiją, bet ir Ukrainą. Apklausų duomenys didžiausioje Europos ekonomikoje lietuvius verstų griebtis už galvų. Tai rodo, kad pas mus į realybę yra žvelgiama visiškai kitaip negu Vakarų Europoje.

Todėl ir šiame kontekste I. Šimonytės kandidatūra, su visa pagarba jai, tikrai nėra tinkama nė iš tolo. Reikia žmogaus, turinčio daugiau patirties, sugebančio rasti tinkamą kompromisą, priimti teisingus sprendimus ir, be abejo, turinčio daugiau išminties.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

drs

Kokia Grybauskaitė, jums galvoje negera, NATO karinė organizacija, tai reiškia, kad jai vadovauti turi kariškis, o ne eurobiurokratas.

Vykas

O kodėl ne Graužinienę? Jos abi vienodo lygio.

si Syva dura maxsimum kur tiktu

tai kolchozo kiauliu fermoj veterinarijos felceriu.... tai maxsimumas pagal jos protines galimybes
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS