(Ne)geri laikai | kl.lt

(NE)GERI LAIKAI

Cirkui Lietuvoje siekiama suteikti nematerialaus paveldo statusą. Tokią paraišką Kultūros ministerijai rengia seniausia Lietuvoje profesionali cirko organizacija „Baltijos cirkas“. Deja, pas mus cirkas dažniau minimas kitame kontekste, kuris labai žeidžia ir skaudina šio meno atstovus, – žodis „cirkas“ tapo politinio gyvenimo sinonimu. Tik cirke linksma, o štai gyvenime baugu – atsitrenkėme į pasitikėjimo Seimu, o kartu ir tikėjimo valstybės ateitimi dugną.

Betgi neturėtume teisės vadintis Velykų žmonėmis, jei įsileistume į širdį neviltį. Koks dar gajus požiūris: „Valstybė turi man duoti!“. O ir maldose ar ne stebuklo tikimės: kad Dievas įsikiš ir viską sutvarkys! Toks santykis – ir su valdžia, ir su Dievu – paverčia mus bejėgiais. Stebuklai – ne cirko triukai. Ir ne praeitis iš Senojo Testamento laikų. Stebuklus ir šiandien kuria paprasti žmonės, o to įrodymas – neatpažįstamai pasikeitę gyvenimai ir protu neaprėpiami pasiekimai.

Lietuvė Ajana Lolat, pasiekusi Guinnesso rekordą ir tapusi ilgiausią atstumą su ramentais per mažiau nei 10 valandų įveikusiu žmogumi pasaulyje, džiaugiasi padariusi kažką gražaus dėl Lietuvos. 15 km su ramentais nuėjusi cerebriniu paralyžiumi serganti mergina pabrėžia, kad žmonės su negalia yra stiprūs, turi svajonių ir jas pildo. O mes, sveikieji, ar esame stiprūs? Ar daug padarome dėl Lietuvos? Ne laukdami malonių iš valdžios ar Dangaus, o tikėdami savimi ir kurdami mažus stebuklus dėl geresnio mūsų visų gyvenimo ir Lietuvos.

Velykų rytas kiekvienam dovanoja pažadą: kas turi širdyje meilės ir galvoja ne tik apie save, švęs pergalę.

Visos gerumo ir paramos iniciatyvos – ar su agresoriumi kariaujantiems ukrainiečiams ar su sunkia kasdienybe besigalynėjantiems tautiečiams – atėjo ne iš aukščiausios valdžios ešelonų. Iš paprastų žmonių, kuriems žmoniškumas – norma. Jais šiandien norisi tikėti ir jiems patikėti geresnę Lietuvos ateitį. Velykų rytas kiekvienam dovanoja pažadą: kas turi širdyje meilės ir galvoja ne tik apie save, švęs pergalę. Tuo tikintys – stiprūs. Tik stiprūs žmonės gali sukurti gerus laikus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

balti karveliai

jeigu rusija agresorius, tai kas tada jankynas su visais natososais? Irakas, Serbija, Vietnamas su kaimynais, milijonai nužudytų civilių - ir tai ne viskas - rusam iki jankių nusikaltimų toli šaukia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS