A. Blinkenas: JAV dirba kiekvieną dieną, kad neleistų perduoti ginklų Rusijai | kl.lt

A. BLINKENAS: JAV DIRBA KIEKVIENĄ DIENĄ, KAD NELEISTŲ PERDUOTI GINKLŲ RUSIJAI

Jungtinės Amerikos Valstijos ir jų sąjungininkės „diena iš dienos“ stengiasi neleisti, kad tokios šalys kaip Kinija, Iranas ir Šiaurės Korėja perduotų ginklus Rusijai ir stiprintų jos kariuomenę Ukrainoje, antradienį sakė JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.

Vakarai susirūpinę, kad pigių bepiločių tiekimai iš Irano, artilerijos sviedinių iš Šiaurės Korėjos ir potencialūs pristatymai iš Kinijos gali pakeisti pusiausvyrą jau daugiau nei dvejus metus vykstančiame kare Ukrainoje.

„Dirbame kiekvieną dieną, kad veiksmingai užkirstume kelią ginklų ir medžiagų perdavimui Rusijai, maitinančiam jos karo mašiną, gynybos pramonės bazę, įskaitant iš Irano, Šiaurės Korėjos ir Kinijos“, – Paryžiuje žurnalistams sakė A. Blinkenas. „Tai ne tik grėsmė Ukrainai, tai grėsmė apskritai Europos saugumui“, – pridūrė jis.

Praėjusį mėnesį Pietų Korėjos gynybos ministras pranešė, kad maždaug nuo pernai liepos Šiaurės Korėja išsiuntė Rusijai apie 7 tūkst. konteinerių su ginklais jos karui Ukrainoje. Teheranas tiekia Rusijai dronus. Praėjusį mėnesį Didžiojo septyneto (G7) šalys perspėjo Iraną, kad įves „reikšmingas“ naujas sankcijas, jei Teheranas perduos Rusijai balistinių raketų, skirtų panaudoti Ukrainoje. Tuo metu Kinija tvirtina, kad nepardavė jokių mirtinų ginklų, skirtų panaudoti kare.

„Dirbame kartu, kad pabandytume nutraukti bet kokį tokios paramos teikimą iš Irano, Šiaurės Korėjos ar kitur, įskaitant Kiniją, ir už tai nubausti“, – sakė A. Blinkenas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kur 60 milijardų Ukrainai?

Nesimato "darbo" rezultatų. Matomi tik priešingi veiksmai...

kiti

ir naktim dirba .........

Čia tai

labai gerai kad Kinija, Š.Korėja siunčia ginklus RUSIJAI, ir jūs balvonai nieko nepadarysit, lokit toliau kaip šunys, o šuns balsas į dangų neina
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS