Čekija ir Danija teiks karinę paramą Ukrainai pagal naują bendrą projektą | kl.lt

ČEKIJA IR DANIJA TEIKS KARINĘ PARAMĄ UKRAINAI PAGAL NAUJĄ BENDRĄ PROJEKTĄ

  • 0

Čekija ir Danija siųs Ukrainai dešimtis šarvuočių ir tankų bei tūkstančius šaunamųjų ginklų pagal naują bendrą projektą, ketvirtadienį pranešė Čekijos gynybos ministerija.

Planuojama, kad ginklus Kyjivui tieks privačios Čekijos bendrovės, o finansuos Danijos vyriausybė.

Ministerija nurodė, kad pirmajame projekto etape Ukrainai artimiausiais mėnesiais bus perduota beveik 50 šarvuočių ir tankų, 2,5 tūkst. pistoletų, 7 tūkst. šautuvų, 500 kulkosvaidžių ir 500 snaiperių šautuvų,

Kyjivas taip pat turėtų gauti žvalgybos įrangos ir didelio kalibro šaudmenų.

„Tai didelė įrangos, kurios paklausa Ukrainoje yra didelė, dovana“, – sakė Danijos gynybos ministras Troelsas Lundas Poulsenas (Troelsas Lundas Pulsenas).

Čekijos gynybos viceministras Danielis Blažkovecas pareiškė, kad tikisi, jog bendradarbiavimas bus tęsiamas 2024 metais ir vėliau.

Nuo 2022-ųjų vasario, kai Maskva pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, Kyjivui tiekiama moderni čekiška ginkluotė ir modernizuota įranga.

„Sąrašas sudarytas atsižvelgiant į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų reikalavimus ir poreikius, siekiant padidinti jų kovinį pajėgumą“, – nurodė Čekijos ministerija.

Ministerija pridūrė, kad kito etapo metu Praha ir Kopenhaga tikisi Ukrainos pajėgoms suteikti 500 sunkiųjų kulkosvaidžių, 280 automatinių patrankų, 7 tūkst. prieštankinių ginklų, 10 tūkst. rankinių granatų ir 60 minosvaidžių sistemų.

Gairės: karas Ukrainoje, Danija, Čekija, parama Ukrainai, karinė parama, bendras projektas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS