Prorusiškų pažiūrų M. Zemanas perrinktas Čekijos prezidentu | kl.lt

PRORUSIŠKŲ PAŽIŪRŲ M. ZEMANAS PERRINKTAS ČEKIJOS PREZIDENTU

  • 18

Dabartinis Čekijos prezidentas prorusiškų pažiūrų Milošas Zemanas šeštadienį nedidele balsų persvara išrinktas antrai kadencijai, rodo oficialūs rezultatai.

Čekijos televizija pranešė, kad remiantis oficialiais duomenimis, gautais suskaičiavus 99,32 proc. balsų, už M. Zemaną balsavo 51,55 proc. rinkėjų. Jo varžovas, buvęs Mokslų akademijos vadovas, proeuropinių pažiūrų Jiri Drahošas (Iržis Drahošas) gavo 48,44 proc. rinkėjų balsų.

Pasveikino Lietuvos vadovė

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino perrinktąjį Čekijos Respublikos prezidentą M. Zemaną.

Pasak šalies vadovės, Čekija yra svarbi Lietuvos partnerė ir sąjungininkė bendradarbiaujant žemyno ir saugumo darbotvarkės klausimais. Prezidentė išreiškė įsitikinimą, kad artimas abiejų valstybių dialogas Europos Sąjungoje ir NATO ir toliau stiprins abi šalis, atvers dar daugiau galimybių jų žmonėms bendradarbiauti.

Šalies vadovė palinkėjo visokeriopos sėkmės toliau einant šias svarbias pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

to

norinčiam sunaikinti Čekijos ekonomiką,girto zuikučio svajonės,šalyje daugiausia vokiško kapitalo,antra šalis po Vokietijos su savo ekonomika,savo šalį,Lietuvą,gali toliau griauti,čia nereiks didelių pastangų,o gal kelk Lietuvos ekonomiką?

>

Reiskias,Cekija,prorusiska,t.y ruskeliu subinlaize?Reiskias, Lietuvai ,kuo toliau nuo "cekruszemlandijos". Lietuviska patarle sako,- "suda lenk ne del baimes,o del smarves".

asile tu

russkij mir yra tas pasaulis kuris nepropoguoja pidarastijos....tad sedek apsivilkes savo spalvotaja veliava ir neburbek tuose komentaruose pedislavai tu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS