D. Trumpas turi pasirodyti teisme įtariamai nuslėptų mokėjimų už tylą byloje | kl.lt

D. TRUMPAS TURI PASIRODYTI TEISME ĮTARIAMAI NUSLĖPTŲ MOKĖJIMŲ UŽ TYLĄ BYLOJE

  • 0

Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) įtariamai nuslėptų mokėjimų už tylą byloje pirmadienį vyks svarbus posėdis – Niujorko teisėjas svarstys, kada ir ar apskritai buvęs JAV prezidentas bus teisiamas po to, kai bylos nagrinėjimas buvo atidėtas dėl paskutinę minutę gautų daugybės bylos dokumentų.

Į Baltuosius rūmus sugrįžti siekiantis respublikonų lyderis turėtų atvykti į teismo posėdį, kuris vyks vietoj ilgai planuotos prisiekusiųjų atrankos pradžios pirmojoje iš keturių jo baudžiamųjų bylų. Teismo procesas buvo atidėtas bent iki balandžio vidurio, nes neseniai buvo pristatyta dešimtys tūkstančių puslapių ankstesnio federalinio tyrimo įrašų.

D. Trumpo teisininkai tvirtina, kad dėl pavėluotai atskleistos informacijos byla turi būti nutraukta arba bent jau atidėta trims mėnesiams. Prokurorai teigia, kad tarp visų šių dokumentų nėra daug naujos medžiagos ir nėra priežasčių toliau atidėlioti.

Niujorko teisėjas Juanas Merchanas (Chuanas Merčanas) pirmadienį pakvietė abi šalis į teismą paaiškinti, kas nutiko, kad galėtų įvertinti situaciją, ir nuspręsti dėl tolesnių veiksmų.

D. Trumpas kaltinamas klastojęs apskaitą, kad nuslėptų mokėjimus pornografinių filmų aktorei Stormy Daniels (Stormi Daniels). Manhatano prokurorai teigia, kad jis tai darė siekdamas apsisaugoti nuo kompromituojančios medžiagos – apie jųdviejų romaną – paviešinimo jo 2016-ųjų prezidento rinkimų kampanijos metu.

D. Trumpas savo kaltės nepripažino ir sako, kad baudžiamasis persekiojimas yra politiškai motyvuotas. Bylą prižiūrintis Manhatano apygardos prokuroras Alvinas Braggas (Alvinas Bragas) yra demokratas.

Byloje daugiausia dėmesio skiriama įtarimams, kad D. Trumpas savo įmonės buhalterinėje apskaitoje melagingai užregistravo 130 tūkst. JAV dolerių (118,69 tūkst. eurų) mokėjimus kaip teisines išlaidas, kad nuslėptų savo ir kitų asmenų nusikalstamą elgesį, kaip teismo dokumente nurodė A. Braggo pavaduotojai.

Pinigai buvo pervesti tuometiniam D. Trumpo advokatui Michaelui Cohenui (Maiklui Koenui), tačiau prokurorai teigia, kad jie nebuvo atlygis už teisines paslaugas. Anot jų, M. Cohenui tik buvo kompensuota suma, kurią jis D. Trumpo pavedimu sumokėjo S. Daniels, kad ji neviešintų savo teiginių apie su respublikonu turėtą romaną.

D. Trumpo advokatai teigia, kad mokėjimai M. Cohenui buvo teisėtos teisinės išlaidos.

2018 metais M. Cohenas pripažino savo kaltę dėl federalinių kaltinimų, įskaitant rinkiminės kampanijos finansavimo pažeidimus, susijusius su mokėjimais S. Daniels. Jis teigė, kad D. Trumpas nurodė jam tai suorganizuoti, o federaliniai prokurorai nurodė juo tikintys, tačiau niekada nepateikė verslo magnatui jokių kaltinimų dėl su tuo susijusių nusikaltimų.

M. Cohenas dabar yra vienas pagrindinių liudytojų Manhatano prokurorų byloje prieš D. Trumpą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS