D. Trumpo advokatė: pas eksprezidentą rasti dokumentai buvo išslaptinti | kl.lt

D. TRUMPO ADVOKATĖ: PAS EKSPREZIDENTĄ RASTI DOKUMENTAI BUVO IŠSLAPTINTI

Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) advokatė sekmadienį užsiminė apie kaltinimų sulaukusio eksprezidento gynybos strategiją įslaptintų dokumentų byloje, sakydama, kad tai buvo išslaptinti dokumentai arba asmeniniai atminimui skirti dalykai iš jo valdymo laikotarpio ir kad kaltinimai yra politiškai motyvuoti.

Antradienį D. Trumpas turi stoti prieš Majamio federalinį teismą dėl 37 kaltinimų, įskaitant Šnipinėjimo įstatymo pažeidimus, melagingus pareiškimus ir sąmokslą, susijusius su netinkamu įslaptintos medžiagos tvarkymu.

Viena iš jo teisininkų komandos narių, advokatė Alina Habba (Alina Haba), teigė, kad D. Trumpas nepadarė nieko blogo ir nesudarys susitarimo dėl kaltės pripažinimo, kad sumažintų pastarosios bylos poveikį, jam siekiant Respublikonų partijos nominacijos 2024 metų prezidento rinkimuose.

„Jis niekada nepripažins kaltės, nes su išslaptintais dokumentais nebuvo nieko blogo“, – sakė A. Habba per pokalbių laidą „Fox News Sunday“.

Tai visiškai politiškai motyvuota. Tai tikras kišimasis į rinkimus.

„Tai visiškai politiškai motyvuota. Tai tikras kišimasis į rinkimus“, – tvirtino ji.

„Jis turi teisę turėti įslaptintus dokumentus, kuriuos jis išslaptino, daiktus, kurie skirti atminimui, daiktus, kuriuos jis turi teisę pasiimti“, – sakė advokatė.

„Taigi, jei esu asmuo, turintis dokumentus, kuriuos turiu teisę turėti kaip Baltuosius rūmus palikęs prezidentas, ar noriu, kad žmonės knaisiotųsi po mano asmeninius daiktus? Ne“, – pridūrė ji, turėdama galvoje FTB kratą D. Trumpo „Mar-a-Lago“ rezidencijoje Floridoje.

Tačiau JAV generalinis prokuroras paskutiniais D. Trumpo prezidentavimo metais, Billas Barras (Bilas Baras), pareiškė, kad Teisingumo departamentas kelia, jo žodžiais, solidžius kaltinimus, ir kad D. Trumpas nėra raganų medžioklės auka, kaip ne kartą tvirtino buvęs lyderis.

„Mintis, kad prezidentas turi visus įgaliojimus paskelbti bet kokį dokumentą asmeniniu, yra absurdiška“, – „Fox“ sakė B. Barras.

Už kiekvieną iš kaltinimų D. Trumpui gresia iki 20 metų kalėjime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS