Dėl pašlijusios sveikatos atsistatydina JT humanitarinės pagalbos vadovas M. Griffithsas | kl.lt

DĖL PAŠLIJUSIOS SVEIKATOS ATSISTATYDINA JT HUMANITARINĖS PAGALBOS VADOVAS M. GRIFFITHSAS

Pašlijus sveikatai, atsistatydina JT humanitarinės pagalbos vadovas Martinas Griffithsas, vaidinęs svarbų vaidmenį siekiant užtikrinti, kad Gazai būtų teikiama pagalba, o pirmiau vadovavęs humanitarinę pagalbą teikiančių agentūrų veiksmams Jemene, pirmadienį pranešė pasaulinė organizacija.

Generalinio sekretoriaus pavaduotojas humanitariniams reikalams ir skubios pagalbos koordinatorius M. Griffithsas „pranešė generaliniam sekretoriui apie savo ketinimus trauktis dėl su sveikata susijusių priežasčių“, – pasakė JT atstovas Farhanas Haqas.

M. Griffithsas savo pareigas eis iki birželio pabaigos, kad užtikrintų jų „sklandų perdavimą“ kol kas nenurodytam įpėdiniui, nurodė F. Haqas.

Britų advokatą M. Griffithsas ne kartą darė spaudimą Izraeliui, kad šis leistų įvežti humanitarinę pagalbą į Gazos Ruožą, kuriame po spalio 7 d. „Hamas“ įvykdyto išpuolio vyksta Izraelio karinė kampanija.

Praėjusį mėnesį jis perspėjo Izraelį nenumoti ranka į raginimus susilaikyti nuo Rafos, kurioje glaudžiasi bemaž 1,5 mln. palestiniečių, puolimo, sakydamas, jog Izraelio operacija „gali baigtis skerdynėmis“.

Pirmiau M. Griffithsas yra tarnavęs ypatinguoju JT pasiuntiniu Jemene bei ėjęs konsultanto Sirijos klausimais pareigas. Jam yra tekę dirbti su tokiomis tarptautinėmis humanitarinėmis organizacijomis, kaip UNICEF, „Save the Children“ ir „ActionAid“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Psichol.

Negalima sakyti kad seni žmones turi būti nurašyti, aš juos pripažįstu tik konsultacijoms..Gyvenimo patirties vertingos seni žmones turi tikrai,išklausyti galima ir reikia o jaunesnis žmogus įvertinęs gautą informaciją gali ją panaudoti .

Pil.

Tokie baisūs sukreše seniai dar postuose.Baisu,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS