E. Macronas: Paryžiaus knygų kioskeliai prieš olimpines žaidynes nebus laikinai iškeldinti | kl.lt

E. MACRONAS: PARYŽIAUS KNYGŲ KIOSKELIAI PRIEŠ OLIMPINES ŽAIDYNES NEBUS LAIKINAI IŠKELDINTI

  • 1

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas), kilus ginčui dėl nurodymo prieš olimpines žaidynes laikinai iškeldinti knygų kioskelius Senos krantinėje, pareiškė, kad jie turėtų likti savo istorinėse vietose, antradienį pranešė jo biuras.

Šimtai knygų pardavėjų ir bukinistų, įsikūrusių pakrantėje, turėjo laikinai išsikelti prieš liepos 26 dieną vyksiančią olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją Senos upėje.

Paryžiaus bukinistų asociacijos prezidentas palygino iškeldinimą su danties traukimu, o praėjusį mėnesį organizacija paskelbė, kad pradės teisines pastangas sustabdyti šį procesą.

E. Macronas „paprašė vidaus reikalų ministro ir Paryžiaus prefektūros, kad visos knygų pardavėjų vietos būtų išsaugotos ir nė vienas iš jų nebūtų priverstas persikelti“, sakoma prezidento kanceliarijos pareiškime.

Sprendimas buvo priimtas po to, kai su knygų kioskelių savininkais, kurie per maždaug 150 metų jau yra tapę Paryžiaus miesto simboliu, „nepavyko rasti konsensuso ir visiems tinkančio sprendimo“.

Knygų pardavėjai, kuriems sunkiai sekasi atsigauti po uždarymo per COVID-19 pandemiją ir apskritai sumažėjus vietinių susidomėjimui knygomis, tikisi, kad pavyks pasipelnyti iš maždaug 16 mln. turistų, atvyksiančių į žaidynes.

Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje daugiau nei 100 laivų plauks 6 km atstumą Senos upe. Pirmą kartą atidarymo ceremonija vyks ne pagrindiniame stadione.

Miesto policija, kurią prižiūri vyriausybės paskirtas prefektas, nurodė laikinai iškeldinti apie 600 iš 900 knygų kioskelių dėl saugumo sumetimų, baiminantis, kad juose gali būti paslėpti sprogstamieji užtaisai.

Sportininkų, svarbių asmenų ir žiūrovų saugumo užtikrinimas per po atviru dangumi vyksiančią ceremoniją tapo didžiuliu iššūkiu.

Iš pradžių tikėtasi, kad perkėlus knygų kioskelius, atsiras daugiau vietos žiūrovams Senos pakrantėje, kur atidarymo ceremoniją ketina stebėti apie 300 tūkst. bilietus įsigijusių sporto aistruolių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nuomonė

Bukinistai Senos pakrantėje toks pat Paryžiaus simbolis kaip Eifelio bokštas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS