ES nusitaikė į V. Putino dukteris | kl.lt

ES NUSITAIKĖ Į V. PUTINO DUKTERIS

Europos Sąjunga dėl Maskvos karo prieš Ukrainą ketina paskelbti sankcijas ir dviem Rusijos prezidento Vladimiro Putino dukterims, trečiadienį naujienų agentūrai AFP pranešė Europos diplomatai.

Šis ES diplomatų svarstomas žingsnis yra dalis naujų baudžiamųjų priemonių, kurių Vakarų šalys planuoja imtis, Ukrainos ir Vakarų lyderiams apkaltinus Kremliaus pajėgas masinėmis civilių gyventojų žudynėmis netoli Kyjivo.

Diplomatai AFP sakė, kad ES valstybės narės tikisi patvirtinti naujausią sankcijų paketą vėliau šią savaitę.

Europos Komisija pasiūlė taikyti sankcijas dviem V. Putino dukterims – Marijai ir Katerinai, gimusioms 1985 ir 1986 metais. Jų jis susilaukė su buvusia žmona Liudmila. Apie poros skyrybas paskelbta 2013 metais.

Kremlius detales apie V. Putino dukterų asmeninį gyvenimą laiko paslaptyje.

Rusijos žiniasklaidos duomenimis, vyresnioji dukra Marija Voroncova yra endokrinologė ir vienos Rusijos medicinos tyrimų bendrovės bendrasavininkė. Manoma, jog ji ištekėjusi už vieno olandų verslininko.

Jaunesnioji V. Putino dukra Katerina Tichonova yra mechanikos mokslų specialistė ir vadovauja Maskvos valstybinio universiteto Dirbtinio intelekto institutui, skelbia vietos žiniasklaida.

27 valstybių blokas jau įšaldė V. Putino turtą dėl invazijos į Ukrainą, besistengdamas didinti spaudimą Rusijos prezidentui ir jo artimiausiai aplinkai dėl invazijos į Ukrainą.

Naujausiu ES sankcijų paketu taip pat ketinama uždrausti Rusijos anglių eksportą ir neleisti šalies laivams įplaukti į Europos uostus.

Gairės: ES, sankcijos, Vladimiras Putinas, dukros, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS