Europos bankai ir toliau nenori dirbti Irane | kl.lt

EUROPOS BANKAI IR TOLIAU NENORI DIRBTI IRANE

  • 0

Stambieji Europos bankai vis dar nenori dirbti Irane, nors nuo tarptautinių sankcijų Iranui panaikinimo praėjo jau keturi mėnesiai, sekmadienį pareiškė Irano pareigūnas.

„Stambieji Europos bankai dar nepradėjo bendradarbiauti su Irano bankais, tačiau kai kurios vidutinio dydžio ir mažesnės finansų institucijos jau užmezgė santykius“, – valstybinei Irano televizijai IRIB sakė užsienio reikalų ministro pavaduotojas Abbasas Araghchi (Abasas Aragčis).

Jis apkaltino „ekstremistiškai nusiteikusius lobistus“ Jungtinėse Valstijose, Izraelyje ir Saudo Arabijoje dėl priešiškumo Iranui kurstymo siekiant neleisti šiitiškai respublikai pasinaudoti pernai liepą pasiekto istorinio susitarimo teikiama nauda.

Sausį įsigaliojus šiam susitarimui, Vašingtonas panaikino sankcijas, tiesiogiai susijusias su Teherano vykdyta branduoline programa. Tačiau šalis vis dar taiko kitas sankcijas dėl Irano vykdomos balistinių raketų programos ir menamos paramos „teroristinėms“ grupuotėms.

Keli Europos bankai per praėjusius metus susilaukė didžiulių JAV baudų už šalies taikomų sankcijų pažeidimą ir baiminasi jų susilaukti ateityje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS