Gana pirmoji iš Afrikos šalių pradėjo naudoti dronus kovai su koronavirusu | kl.lt

GANA PIRMOJI IŠ AFRIKOS ŠALIŲ PRADĖJO NAUDOTI DRONUS KOVAI SU KORONAVIRUSU

Gana pirmoji iš Afrikos šalių pradėjo naudoti bepilotes skraidykles ėminiams dėl koronaviruso testavimo gabenti iš atokių rajonų į didžiausius medicinos centrus. Tai pirmadienį pranešė PAR laikraštis „The Sowetan“.

„Pirmasis skrydis su ėminių partija buvo atliktas balandžio 17 d., jis įrodė savo didelį efektyvumą“, - pažymi leidinys. Pasak jo, dronų naudojimas leidžia sutrumpinti provincijų ligoninėse paimtų bandinių pristatymo laiką ir išvengti potencialių pacientų ir didžiausių šalies klinikų medicinos personalo kontakto.

Programa realizuojama Ganos vyriausybei bendradarbiaujant su JAV startuoliu „Zipline“, kuris ir sukūrė dabar naudojamas skraidykles. „Zipline“ dronai jau skraido ir kitoje Afrikos šalyje – Ruandoje, kur jie gabena vaistus į regionų medicinos centrus. Bet kovai su koronaviruso pandemija bepilotės skraidyklės žemyne iki šiol dar nebuvo naudojamos.

„Ganoje dronai gabens ėminius testavimui iš daugiau kaip 1 tūkstančio medicinos įstaigų, esančių kaimo vietovėse“, - sakė žurnalistams „Zipline“ vykdomasis direktorius Kelleris Rinaudo.

Drono veikimo spindulys – daugiau kaip 100 kilometrų. Per vieną skrydį jis gali pristatyti iki 50 mėginių. Jie gabenami į didžiausius Ganos medicinos centrus, įsikūrusius sostinėje Akroje ir antrame pagal dydį šalies mieste Kumasyje. Dronai taip pat skraidina į atokias ligonines gydytojams skirtas medicinines kaukes ir kitas apsaugines priemones.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 2,3 milijono žmonių, per 160 tūkstančių infekuotųjų mirė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Šaunuoliai!

O mes, tokie „IT-pažangūs”, per Lietuvą įv. transportu kone savaitę juos per „milžinišką” LT teritorijos gabendavome

SUSIJUSIOS NAUJIENOS