Graikija skyrė 100 milijonų eurų nukentėjusioms kultūros organizacijoms | kl.lt

GRAIKIJA SKYRĖ 100 MILIJONŲ EURŲ NUKENTĖJUSIOMS KULTŪROS ORGANIZACIJOMS

Graikijos vyriausybė skyrė apie 100 milijonų eurų kultūros organizacijoms ir jų darbuotojams, nukentėjusiems nuo ribojamųjų kovos su koronavirusu priemonių. Tai ketvirtadienį pranešė kultūros ir sporto ministrė Lina Mendoni.

„Mūsų investicijos į kultūrą ir kultūros organizacijų rėmimo priemones yra didelės. Tam skiriama apie 100 milijonų eurų. Visiems vienodoms kultūros darbuotojų rėmimo priemonėms skirta 60 milijonų eurų, neskaitant tų, kurie dar negauna mėnesinės 800 eurų pašalpos.

Atskaitymai kultūros plėtrai šiuo metu sudaro daugiau kaip 35 milijonus eurų. Jei prireiks, rugsėjį Kultūros ir sporto ministerija paskelbs naują plėtros priemonių paketą“, - sakė ministrė.
Anot jos, jau nuo kovo 45 tūkstančiai tarnautojų ir savarankiškai dirbančių kultūros srityje žmonių gauna mėnesinę pašalpą, vyriausybės paskirtą visiems, kurie dėl kovos su koronavirusu priemonių neteko darbo.

„Pašalpa lygi 800 eurų, tai yra iš viso 35,5 milijono eurų kultūros darbuotojams už kovą ir balandį“, - paaiškino L. Mendoni.
 
Pasak jos, Darbo ir socialinių reikalų ministerijoje bus sudarytas artistų, dailininkų ir kitų kūrybinių darbuotojų sąrašas, kad jie lengviau gautų išmokas.
 
Graikijoje užfiksuota palyginti mažai užsikrėtimo kopronavirusu atvejų ir mirčių. Ekspertų nuomone, šalies vyriausybė laiku ėmėsi griežtų ribojamųjų priemonių. Naujausiais duomenimis, nuo vasario 27 d. Graikijoje nustatyti 2 678 infekuotieji, mirė 148 žmonės.
 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Kiek svarkelis musiskiams dave?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS