Italijos ūkininkai plečia protestus | kl.lt

ITALIJOS ŪKININKAI PLEČIA PROTESTUS

  • 2

Dešimtys italų ūkininkų su traktoriais antradienį susirinko į protestą netoli Milano.

Tai vėliausia iš kelių nedidelių demonstracijų visoje šalyje, kurias paskatino baimė dėl jų pragyvenimo šaltinių.

Pastarosiomis savaitėmis improvizuoti protestai kilo nuo Sicilijos iki Trento, o pranešimai apie kelius blokuojančias kolonas tapo įprastu reiškiniu, nors jie dar nepasiekė ūkininkų demonstracijų Prancūzijoje, Vokietijoje ar Belgijoje lygio.

„Esame pasirengę blokuoti viską, ką išdavė Europa“, – buvo skelbiama viename plakate per protestą netoli Melenjeno, esančiame prie Milano.

Protestuotojai piktinasi dėl Europos Sąjungos reglamentų, infliacijos poveikio ir jų produktams taikomų mokesčių. Jie taip pat reikalavo atidėti paskolų mokėjimus.

„Europa mums primeta taisykles, kurios neturi jokios prasmės. Mes nebegalime išgyventi (...) norime uždirbti daugiau pinigų ir kad mūsų produktai būtų vertinami tokie, kokie yra“, – sakė vienas iš protestų Šiaurės Italijoje organizatorių Luisito Naldi (Luisitas Naldis).

„Esame pavargę“, – naujienų agentūrai AFP telefonu sakė jis.

Jis sakė, kad ūkininkai siekia susitikti su premjerės Giorgios Meloni (Džordžos Meloni) vyriausybe.

„Mes protestuojame dėl tų pačių priežasčių, dėl kurių protestuojama Prancūzijoje, Vokietijoje, Lenkijoje ir Rumunijoje“, – sakė L. Naldi ir pridūrė, kad „demonstracijos tęsis tol, kol mus pakvies į Romą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

nesuprantu

ko jie visi siekia ?Tehnika turi, namus turi ,laukus turi ,tad tik dirbk ,o derliu parduodi uz kiek yra pelninga,jeigu ne meti ukininkavima ir eini 'karviu ganyt" ,ar i kitoki darba , bet ,gal neapsimoka i kitoki ?

kremliaus autai

Kažin kas organizuoja bendrą ES ūkininkų sąmyšį, kremliniai banditai ar "arabai"?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS