JK su ES sienų apsaugos agentūra pasirašė susitarimą dėl migracijos | kl.lt

JK SU ES SIENŲ APSAUGOS AGENTŪRA PASIRAŠĖ SUSITARIMĄ DĖL MIGRACIJOS

  • 0

Jungtinė Karalystė penktadienį pasirašė susitarimą su Europos Sąjungos sienų ir pakrančių apsaugos agentūra „Frontex“ dėl bendros kovos su neteisėta imigracija, pranešė vyriausybė Londone.

Konservatorių ministras pirmininkas Rishi Sunakas (Rišis Sunakas) vienu iš prioritetų prieš šiais metais vyksiančius visuotinius rinkimus yra numatęs tai, kad būtų užkirstas kelias migrantams valtimis kirsti Lamanšo sąsiaurį iš Prancūzijos.

Penktadienį pasirašytame susitarime numatyta, kad „Frontex“ ir JK sienų apsaugos pajėgos keisis žvalgybine informacija, kad padėtų išardyti žmonių kontrabandininkų gaujas, sakoma britų Vidaus reikalų ministerijos pranešime.

Taip pat susitarta bendradarbiauti plėtojant naujas technologijas, pavyzdžiui, sienų apsaugai naudojant dronus.

JK sienų apsaugos pajėgų generalinis direktorius Philas Douglasas (Filas Daglasas) ir „Frontex“ vykdomasis direktorius Hansas Leijtensas susitarimą pasirašė Londone, dalyvaujant JK vidaus reikalų sekretoriui Jamesui Cleverly (Džeimsui Kleverliui) ir už vidaus reikalus atsakingai eurokomisarei Ylvai Johansson (Ilvai Johanson).

„Organizuotas imigracijos nusikalstamumas ir neteisėtas žmonių gabenimas yra pasauliniai iššūkiai, kuriems reikia bendrų sprendimų ir užmojų, – sakė J. Cleverly. – Mūsų reikšmingas JK ir „Frontex“ darbo susitarimas yra dar vienas svarbus žingsnis kovojant su nelegalia migracija, saugant mūsų sienas ir stabdant valtis.“

JK vyriausybė teigia, kad praėjusiais metais į Anglijos pietinę pakrantę paprasčiausiomis valtimis atplaukusių migrantų skaičius sumažėjo trečdaliu, palyginti su 2022 metais pasiektu rekordu – 45 tūkst. migrantų.

JK vyriausybė šį susitarimą pavadino „naujausiu žingsniu“ savo „kovos su nelegalia migracija ir nusikalstamomis grupuotėmis plane“, o šis klausimas bus svarbus visuotinių rinkimų kampanijos metu.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS