Kandidatas į Katovicų merus nori, kad miestą valdytų superkompiuteris | kl.lt

KANDIDATAS Į KATOVICŲ MERUS NORI, KAD MIESTĄ VALDYTŲ SUPERKOMPIUTERIS

  • 0

Kandidatas į Lenkijos pietuose esančių Katovicų merus sako norintis, kad miestą valdytų superkompiuteris.

Valstybinės rinkimų komisijos (PKW) interneto svetainėje 39 metų Marekas Strzalkowskis (Marekas Stšalkovskis), dirbantis IT sektoriuje, nurodytas kaip vienas iš penkių kandidatų į merus.

Penktadienį naujienų agentūrai PAP jis sakė, kad nori, jog Katovicai taptų pirmuoju Lenkijos miestu, kuriam vadovautų ne politikai, o superkompiuteris.

M. Strzalkowskis teigė, kad „Gajos sistema“ – jo rinkimų komiteto pavadinimo „Gajos sistema – šiandienos jaunimas ateičiai“ dalis – yra kilusi iš kompiuterinės sistemos, kuri būtų naudojama miestui valdyti, pavadinimo.

„Tikslas yra apjungti duomenis į vieną sistemą, kuri padidins skaidrumą, palengvins prieigą prie informacijos ir suteiks piliečiams galimybę dalyvauti sprendimų priėmimo procese“, – sakė jis, pridūręs, kad, užuot priėmusi sprendimus, sistema, remdamasi duomenų analize, siūlytų geriausius pasirinkimo variantus.

M. Strzalkowskis tvirtina, kad pirmieji prototipai yra paruošti, o galutinė versija būtų baigta ją integravus į savivaldybės padalinius.

Jis pridūrė, kad vienintelė jo komiteto keliama sąlyga kandidatams į miesto tarybą yra ta, kad jie turėtų būti sąžiningi, o jei tokie yra, IT sistema, pasak kandidato, pasirūpintų viskuo kitu.

Vietos valdžios rinkimai Lenkijoje vyks kitą mėnesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS