Kazachstane atšauktas Maskvos invaziją į Ukrainą remiančių komikų pasirodymas | kl.lt

KAZACHSTANE ATŠAUKTAS MASKVOS INVAZIJĄ Į UKRAINĄ REMIANČIŲ KOMIKŲ PASIRODYMAS

  • 0

Kazachstane buvo atšaukti Rusijos komikų trupės pasirodymai, kilus pasipiktinimo bangai dėl jų paramos Maskvos plataus masto invazijai į Ukrainą, ketvirtadienį pranešė organizatoriai.

Buvusi sovietinė respublika Kazachstanas palaiko glaudžius politinius ir ekonominius ryšius su Maskva, tačiau nepritaria Rusijos invazijai į Ukrainą, pradėtai praėjusių metų vasarį.

Satyrinės grupės „Kamyzjaki“ pasirodymų organizatoriai socialiniuose tinkluose paskelbė, kad planuoti renginiai neįvyks dėl neigiamų visuomenės atsiliepimų.

Komikai Azamatas Musagalijevas ir Denisas Dorochovas praėjusią savaitę Rusijos okupuotose rytinės Ukrainos Donecko srities teritorijose surengė Kremlių palaikantį pasirodymą.

Praėjusią savaitę Maskva aneksuotame regione surengė vietos balsavimą, kurio nepripažįsta nei Kyjivas, nei jo Vakarų sąjungininkai.

Peticiją, kuria raginta atšaukti pasirodymus, pasirašė daugiau nei 18 tūkst. žmonių.

Dešimtys tūkstančių rusų pabėgo į Kazachstaną ir kitas buvusias sovietines šalis prasidėjus karui ir po kelių mėnesių, kai Kremlius paskelbė apie mobilizaciją.

Birželį Kazachstane atšauktas rusų dainininko Grigorijaus Lepso koncertas, kilus pasipiktinimo bangai dėl jo paramos Maskvos plataus masto invazijai į Ukrainą.

Kazachstanas nepripažįsta Maskvos okupuotų teritorijų Ukrainos rytuose ir pietuose kaip Rusijos dalies.

Gairės: karas Ukrainoje, kazachstanas, atšauktas Rusijos komikų pasirodymas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS